Soferii trebuie sa se prezinte la intervale regulate de timp in orice statie ITP din Bucuresti, spre exemplu, pentru verificarea tehnica a masinii. Intervalul de timp difera in functie de utilitatea masinii: cele folosite in scop personal au ITP-ul valabil pentru 1-2 ani, in vreme ce masinile folosite in taximetrie sau pentru scoala de soferi au ITP-ul valabil doar 6 luni. Autoturismele noi vin cu ITP-ul valabil pentru 2 ani.

Documente solicitate pentru ITP

Toti cei care vin intr-o unitate RAR autorizata trebuie sa aiba asupra lor o serie de documente, printre care: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

Daca masina este inregistrata pe o societate comerciala sau este achizitionata in leasing, se accepta si copia cartii de identitate cu stampila in original. Nu este necesar ca proprietarul masinii sa se prezinte cu aceasta la ITP, orice sofer poate veni atat timp cat are asupra lui toate documentele mentionate mai sus.

ITP din sector 5 | ITP din Bucuresti | BetaITP.ro

ITP din Bucuresti

BetaITP este o statie ITP din sector 5 al capitalei unde se pot inspecta aproape toate categoriile de masini inregistrate pe teritoriul Romaniei, de la autoturisme, GPL/GNC, SUV 4×4 si pana la autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone si motociclete. Soferii au parte de cele mai competitive preturi din zona si pot profita chiar si de posibilitatea de negociere a contractelor pentru flote.

Conform BetaITP.ro, clientii pot veni fara programare, timpul de asteptare fiind minim. Este important ca masinile prezente pentru inspectie sa fie curate, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile.

Orice mica defectiune trebuie remediate din timp pentru a nu exista riscul respingerii. Asadar, soferii trebuie sa fie siguri ca farurile lumineaza corespunzator si niciun bec nu este ars, ca franele functioneaza perfect si ca nu exista niciun sensor de avertizare aprins pe bord.

A circula pe drumurile publice cu ITP-ul expirat este o infractiune ce se pedepseste conform noului cod rutier. Cu alte cuvinte, soferii prinsi in trafic risca amenzi usturatoare, precum si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here