Peretii cortina si panourile culisante sunt sisteme modulare de compartimentare realizate din elemente de tamplarie aluminiu cu fatade din sticla ce au integrate deschideri culisante. Calitatea ridicata a materialelor folosite face ca aceste elemente sa poate fi folosite atat pentru interior cat si pentru exterior.
Amenajarea terasei cu panouri culisante din sticla reprezinta o solutie moderna tot mai atractiva pentru cei ce doresc sa beneficieze de un spatiu util cu estetica ridicata. Beneficiile sistemelor realizate din pereti cortina sunt numeroase si despre acestea vom discuta in randurile urmatoare. Inainte de a afla care sunt avantajele lor,  trebuie sa intelegem ce sunt panourile culisante din sticla si unde pot fi folosite.
Pot fi creati pereti de compartimentare interiori, pot fi montati pe terase deschise sau integrati in interiorul unor terase inchise, balcoane, gradini. Sistemele au versatilitate ridicata, de aceea sunt folositi atat pentru locuinte rezidentiale cat si pentru spatii comerciale. Reprezinta solutii pentru sezonul cald, dar si pentru anotimpul rece, deoarece spatiile create pot fi ventilate si incalzite cu usurinta.
Pereti cortina – versatilitate ridicata
Cum am mentionat aceste sisteme au versatilitate ridicata. Structura usoara propusa le face ideale pentru locuinte rezidentiale, unde pot fi integrate pentru a compartimenta spatiile deschise, pentru a se crea o delimitare subtila intre zona de gatit si cea de servit masa, sau pentru a se face o trecere eleganta din hol in alta incapere.

Deoarece au structura fiabila aceste panouri culisante din sticla pot fi solutia ideala pentru realizarea terasei din fata casei. Pot fi integrate natural in structura locuintei si permit obtinerea unui spatiu primitor luminos, protejat de vant, ploaie sau alte intemperii. Sistemul de inchidere culisant integrat reprezinta o solutie moderna de valorificare si eficientizare a spatiului.

Peretii cortina reprezinta solutia salvatoare si pentru restaurante, terase ce desfasoara activitate pe toata perioada anului, intrucat asigura o delimitare cu estetica placuta si ofera protectie ridicata impotriva intemperiilor.

Panouri culisante din sticla – solutii  putin costisitoare

Fiind sisteme modulare realizate cu materiale moderne sunt si mai putin costisitoare fata de solutiile traditionale de compartimentare, realizate din alte materiale  – caramida, gips carton, s.a. Atat cosul de productie cat si cel de montare sunt inferioare, fata de celelalte variante existente pe piata, insa avantajul cel mai mare este ca pot fi demontate cu usurinta in doar cateva minute. Astfel se poate spune ca sunt sisteme provizorii sau permanente eficiente.

Estetica ridicata

Panourile din sticla culisante sunt solutii cu estetica ridicata, pot fi integrate cu usurinta, in mod natural in arhitectura generala. Au avantajul ca nu afecteaza si nu influenteaza din punct de vedere structural cladiriea, insa ofera un plus estetic.

Sunt discrete, subtile si ofera eleganta incaperilor in care sunt montate. Fie ca delimiteaza anumite incaperi, sau creaza compartimentare inteligenta peretii cortina sunt confortabili si ofera o eleganta aparte. Pot completa atat structurile decorate in stil modern, cat si pe cele cu tenta mediteraneana sau incaperile cu accente clasice. Sunt solutii sofisticate ce ofera intimitatea necesare si un grad ridicat de confort.

Solutii rapide pe termen lung

Avantajele peretilor cortina nu se opresc aici, datorita sistemelor de prindere si montare inovatoare, reprezinta solutii rapide. In cateva ore se pot realiza lucrari complexe, de compartimentare sau inchidere.

Panourile folosite nu favorizeaza dezvoltarea igrasiei si nu intretin umiditatea, permit o aerisire corecta si completa a spatiului deci pot fi utilizate in orice anotimp. Un alt aspect ce nu trebuie ignorat este legat de durabilitate. Ca si alte sisteme confectionate din tamplarie aluminiu si sticla si acestea sunt rezistente, deci pot fi utilizate in siguranta pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here