Piesele auto defecte sunt cosmarul oricarui sofer. Acestea par sa cedeze cand iti e lumea mai draga, iar unele dintre ele sunt scumpe si iti dau peste cap bugetul. Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca o masina este formata dintr-o multime de piese, fiecare avand o durata de viata proprie. In continuare, iti vom prezenta o lista cu piesele auto care trebuie inlocuite cel mai des. In acest fel, vei stii la ce sa te astepti.

Stergatoarele de parbriz

Multi soferi subestimeaza importanta stergatoarelor de parbriz, dar pot fi la fel de importante ca franele, atunci vorbim despre condusul in siguranta. Daca ai condus vreodata in timpul unei furtuni cu stergatoarele defecte, in mod sigur ai invatat sa le apreciezi. Cu toate ca sunt foarte importante, stergatoarele de parbriz sunt si printre piesele care trebuie inlocuite cel mai des. Anual, ca sa fim mai exacti. Stergatoarele de parbriz sunt ieftine si simplu de inlocuit, dar este bine sa apelezi la serviciile unui specialist, daca nu stii cum sa le schimbi tu insuti.

Placutele de frana

Pentru ca tot vorbeam despre frane, placutele de frana sunt unele dintre cele mai importante piese ale masinii tale. Acestea ar trebui privite ca elemente cosumabile. De fiecare data cand franezi ele se tocesc, pana cand ajung sa nu mai poata opri masina in mod eficient. Este indicat sa mergi la service pentru a inlocui placutele de frana. Daca aceasta procedura este facuta gresit, pui in pericol siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.

Filtrul de aer

Acesta curata aerului inainte sa ajunga in galeria de admisie si in motor. Asadar, un filtru de aer curat este esential pentru a mentine sanatatea motorului. In timp, particulele de praf si mizerie se pot acumula pe filtrul de aer, ceea ce va face ca motorul sa se “sufoce” (nu mai ajunge suficient de mult aer in motor). In mod normal, acesta ar trebui schimbat odata la 3-4 ani, dar se va degrada mult mai repede daca conduci prin zone cu mult nisip si praf.

Uleiul de motor si filtrul de ulei

Uleiul trebuie schimbat in mod periodic pentru a asigura functionarea corecta a motorului. Totusi, uneori nu este suficient sa schimbi uleiul de motor, ci va trebui schimbat si filtrul. Filtrul de ulei opreste impuritatile care se aduna in ulei in timp ce masina functioneaza. Rolul filtrului este sa opreasca aceste impuritati inainte ca ele sa ajunga in motor. Totusi, un filtru vechi si acoperit de impuritati nu va putea face acest lucru in mod eficient. Ba mai mult, va afecta calitatea uleiului de motor pe care tocmai l-ai inlocuit. Schmbarea uleiului si a filtrului de ulei necesita pricepere si un timp indelungat, asa ca ar fi mai bine sa apelezi la ajutorul specialistilor. Multe ateliere includ schimbarea uleiului in pachetul lor standard de revizie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here