In momentul in care pacientii se prezinta la stomatolog pentru tratarea unor problemele dentare, medicul va face tot ce ii sta in putinta pentru a salva si trata toti dintii afectati. Cu toate acestea, in unele cazuri, oricant de mult si-ar dori, acestia nu pot evita extractiile dentare.

Avantajul major de care se pot bucura pacientii este faptul ca tehnologia a avansat foarte mult, astfel incat aceasta procedura sa poata fi realizata mult mai simplu si cu un minim de disconfort. Altfel spus, durerea asociata cu extractia dentara si din cauza careia unii oameni inca se mai tem sa mearga la dentist, a fost aproape eliminata.

In ce situatii se impune efectuarea procedurilor de extractii dentare?

Extractiile dentare, desi reprezinta ultima solutie la care apeleaza medicii stomatologi, sunt foarte des efectuate in cadrul departamentului de urgente stomatologice din sectorul 6, din cadrul clinicii dentare Plaza Dent.

Acest lucru se intampla deoarece unii oameni se prezinta la stomatolog numai cand durerile de dinti devin insuportabile, adesea aceste dureri fiind cauzate de carierea si infectia care au afectat un dinte.

Urgente stomatologice din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

In astfel de situatii, extragerea dintelui afectat este singura solutie pentru a elimina sursa de infectie din cavitatea bucala si a preveni raspandirea si la alti dinti.

De asemenea, pe langa carierea excesiva sau prezenta infectiei la un dinte, extractiile mai sunt inevitabile in momentul in care pacientii se confrunta cu o aglomerare dentara sau cand tratamentele ortodontice impun aceasta procedura, pentru a face locul necesar alinierii dintilor.

In ceea ce priveste extractiile dentare in cazurile copiilor efectuate in cadrul clinicii stomatologice PlazaDent.ro, aceste proceduri sunt aplicate in momenul in care dintii de lapte nu cad in mod natural, pentru a permite eruperea dintilor permanenti.

Indiferent de motivul pentru care se apeleaza la aceasta solutie, extractia dentara se realizeaza numai sub anestezie, de cele mai multe ori locala, astfel ca pacientul nu mai resimte nici un fel de durere pe tot parcursul procedurii.

Prin urmare, desi extractiile dentare sunt evitate de medicii dentisti, din dorinta de a salva cati mai multi dinti naturali, exista situatii in care aceasta procedura nu poate fi evitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here