Pierderea unui dinte natural atrage consecinte pe plan estetic, dar si psihologic. Un zambet cu lipsuri afecteaza stima de sine si poate face o persoana sa evite sau sa se retraga din interactiunile sociale. Un dinte poate fi pierdut in urma unui traumatism sau prin extractii dentare, care devin necesare atunci cand alte solutii nu mai functioneaza pentru salvarea dintilor afectati.

Extractiile dentare nu sunt dureroase, iar clinicile stomatologice propun in prezent solutii moderne de inlocuire a dintilor pierduti si de recapatare a unui zambet fara probleme. Cu toate acestea, tratamentele de restabilire a danturii implica investitii destul de mari, astfel ca oamenii sunt sfatuiti sa evite extractiile dentare.

Igiena orala este esentiala in prevenirea extractiilor dentare

Una dintre cele mai importante practici in prevenirea extractiilor dentare este adoptarea unei igiene orale adecvate. Curatarea dintilor de doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare sunt obiceiuri cruciale in ingrijirea si mentinerea sanatatii dentare. Nerespectarea acestor obiceiuri duce la aparitia cariilor, iar netratarea lor la timp duce la pierderea dintelui si la necesitatea unor tratamente costisitoare pentru inlocuirea acestuia. Medicii de la PlazaDent, clinica dentara din Bucuresti, ii incurajeaza pe pacienti sa adopte o igiena orala corespunzatoare pentru a evita interventiile complexe, cum ar fi implantul dentar.

Respectarea vizitelor regulate la medicul stomatolog

Multe persoane merg la stomatolog doar atunci cand au o problema dentara care nu mai suporta amanare. Aceasta este o greseala comuna in randul oamenilor de toate varstele. Vizita la medicul stomatolog trebuie efectuata de doua ori pe an, pentru examinarea sanatatii orale si pentru efectuarea detartrajului. La PlazaDent.ro sunt disponibile mai multe tratamente profilactice, menite sa previna problemele dentare.

Extractii dentare | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Adoptarea unei alimentatii sanatoase

Alegerile alimentare influenteaza sanatatea oamenilor, inclusiv pe cea dentara. Mancarurile si bauturile bogate in zahar afecteaza dantura si accelereaza aparitia si agravarea cariilor. Evitarea acestor produse sau consumul cu moderatie poate face diferenta cand vine vorba despre sanatatea orala.

Adoptarea acestor obiceiuri contribuie la prevenirea extractiilor dentare si la mentinerea unei bune igiene orale. Efectuarea periodica a detartrajului, adoptarea unei alimentatii echilibrate si respectarea unei rutine corespunzatoare de curatare a danturii sunt esentiale in pastrarea unui zambet sanatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here