Toti soferii trebuie sa realizeze inspectia tehnica periodica – ITP – pentru autovehiculele pe care le conduc, mai ales soferii profesionisti trebuie sa duca intr-o statie ITP camioanele pe care le conduc, pentru o siguranta mai mare in timpul curselor pe care trebuie sa le faca.

In functie de tipul de autovehicul difera si perioada la care trebuie realizata aceasta inspectie tehnica. Daca in cazul autoturismelor, ITP-ul trebuie facut la o perioada de 2 ani, in cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, acesta trebuie facut dupa fiecare 6 luni, iar in cazul celor destinate transportului de marfa, cu o greutate de peste 3.500 kg, ITP-ul trebuie realizat in fiecare an.

O statie ITP cu preturi avantajoase si care este destinata deopotriva autoturismelor si camioanelor este AlfaITP.ro, situata in sectorul 6 al Capitalei.

Ce se verifica in cadrul unei statii ITP pentru camioane?

Inspectorii din cadrul statiilor ITP au obligativitatea de a verifica o serie de aspecte legate de identitatea si stare in care se afla un autovehicul. In cazul in care sunt descoperite probleme, in functie de gravitatea acestora, masina respectiva poate fi blocata, fara a primi permisiunea de a circula pana la rezolvare defectiunilor.

Astfel ca principalele aspecte care sunt verificate intr-o statie ITP sunt:

  • directia si franele;

  • suspensiile si amortizoarele;

  • cauciucuruile montate pe masina;

  • luminile si stergatoarele;

  • nivelul de poluare.

In cadrul statiei de ITP pentru camioane din sectorul 6 se mai verifica si tahograful, care are un rol foarte important in activitatea desfasurata de soferii de camion.

ITP pentru camioane din sectorul 6 | AlfaITP.ro

ITP pentru camioane din sectorul 6

Ce acte nu trebuie sa lipseasca de la efectuarea ITP-ului?

De asemenea, in momentul in care se prezinta la Alfa ITP, pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice, soferii trebuie sa detina asupra lor urmatoarele acte: certificatul de inamtriculare al autovehiculului in original, cartea de identitate a acestuia, asigurarea RCA valabila si cartea de identitate a persoanei care a adus masina la verificare.

Prin urmare, indiferent de tipul de autovehicul detinut, existenta unui ITP valabil este esentiala pentru a putea circula pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here