Banca Transilvania (TLV) va demara o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor pe care nu le detine la Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova. Valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 146,5 mil. lei (31,4 mil. euro).

Oferta vizeaza cele 8.308.673 actiuni emise de Victoriabank, pe care Banca Transilvania nu le detine.

“Ca urmare a achizitiei comunicate pietei prin raportul curent TLV din 16.01.2018, Banca Transilvania S.A. informeaza investitorii cu privire la faptul ca va initia, in temeiul legislatiei pietei de capital din Republica Moldova, oferta de preluare obligatorie a valorilor mobiliare emise de Victoriabank SA. Oferta de preluare este adresata exclusiv actualilor actionari minoritari ai Victoriabank si vizeaza achizitionarea restului de 8.308.673 actiuni emise de Victoriabank SA, ceea ce constituie 33,23% din numarul total de actiuni ordinare nominative cu drept de vot, in conformitate cu aprobarea Comisiei Nationale a Pietei Financiare emisa in acest sens”, se spune intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

Citeste si:  Din cauza lui Trump pamantul va deveni la fel de fierbinte ca Venus

BT precizeaza ca pretul oferit pentru o valoare mobiliara este de 78,21 lei moldovenesti, iar oferta de preluare este valabila pentru o perioada de 70 zile calendaristice, intre data de 14 februarie 2018 si data de 24 aprilie 2018. Valoarea ofertei ajunge astfel la 649,8 mil. lei moldovenesti (146,5 mil. lei/31,4 mil. euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here