Botezul este un prim ritual spiritual si bisericesc menit sa confere copilului botezat eliberarea de asa numitele “pacate stramosesti”.

Cu alte cuvinte, rezultatul datinilor sau randuielilor populare si bisericesti au condus oamenii ca la nasterea unui nou copil acesta sa fie initiat in acest ritual in care este scaldat intr-o cristelnita cu apa sfintita.

Un pas important pentru cel mic

Cu aceasta ocazie, membrii ambelor familii din partea parintilor se aduna laolata impreuna cu numerosi cunoscuti si prieteni de familie astfel incat sa isi reaminteasca impreuna de anumite sensuri spirituale ale vietii, precum nasterea, bucuria de a fi viu.

Introducerea simbolica a copilului in cristelnita coincide cu introducerea sa formala in noua familie extinsa de nasi si alti enoriasi. De aceea, este important sa alegeti impreuna cu sotul sau sotia un model preferat din gama invitatii de botez deosebite care sa corespunda cat mai mult preferintelor voastre. Este important ca invitatia sa faca o prima impresie minunata.  

Indiferent de traditii, o invitatie la botez este o declaratie frumoasa de dragoste parinteasca

Botezul este un moment important din viata unui copil si a parintilor sai. Este o oportunitate speciala in care toti cei dragi se aduna immpreuna pentru a-l sarbatori si a-l lauda, oficial, pe cel mic in lumea mare.

Pe langa numeroase alte pregatiri, toate rudele si prietenii merita sa fie invitati. Astazi, acest lucru este cu atat mai simplu cu cat poti comanda invitatii de botez foarte deosebite si frumos lucrate de oameni pasionati si specializati in design.

Aspecte importante de retinut

Imagineaza-ti nou-nascutul imbracat in vesminte albe si fotografia cu el imprimata pe suprafata unei invitatii in care scrisul sa fie in culoarea pastel si nuante specifice primaverii. Mai mult, orice detaliu poate fi personalizat, de la calitatea hartiei sau cartonului, la textura, font, dimensiuni si numeroase alte elemente de design.

Diferite modele includ imagini cu personaje de desene animate, ingeri, flori si alte frumuseti de personaje impresionante si concepute grafic astfel incat sa corespunda cat mai bine cu ceremonia la care vor fi invitati prietenii, rudele si familia.

Este important sa retineti ca atunci cand pregatiti invitatiile pentru botez sa verificati numarul total de persoane pe care doriti sa le invitati si sa il comparati cu capacitatea reala a bisericii in care va avea loc slujba.

Cat de mare va fi ceremonia? Depinde doar de preferintele personale ale fiecaruia. Anumiti parinti prefera sa invite bunicii copilului, nasii si, in anumite cazuri, strabunicii acestuia, alegand sa organizeze un eveniment intim. Altminteri, alti parinti, prefera sa sarbatoareasca impreuna cu prietenii si familia. Dar deseori acest lucru implica un buget si spatiu mai mare.

Exista numeroase modele de invitatii la botez deosebite si frumoase disponibile atat online cat si in magazine fizice. Dar atunci cand alegeti invitatiile de botez trebuie sa luati in considerare doua aspecte: bugetul disponibil si sa reflectati la o tema decorativa sau schema de culori care sa simbolizeze cat mai autentic sarbatoarea de botezare a copilului vostru.

Deseori, parintii aleg sa includa o fotografie a copilului direct pe invitatie. Acest lucru aduce o nota incredibil de personala si deosebita, fiind o metoda apreciata atat de parinti, dar mai ales de invitati. Voi ce invitatie veti alege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here