Mersul pe bicicleta este una dintre cele mai mari provocari din viata unui copil. Acesta trebuie sa invete ce inseamna rabdarea, perseverenta si abilitatea fizica de a isi mentine echilibrul.

Cum sa intervii tu, ca parinte, in procesul de invatare a celui mic, poti afla din acest articol propus de EduClass.

Cum alegi bicicleta potrivita

Pentru ca cel mic sa invete mersul pe bicicleta are nevoie mai intai de una potrivita lui. Astfel, cand achizitionezi o bicicleta pentru copilul tau, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa corespunda inaltimii si varstei lui. De asemenea, cand sta in sa, copilul trebuie sa poata atinge solul, sprijinindu-se cu genunchii usor indoiti.

Poti opta pentru o bicicleta cu roti ajutatoare, mai ales daca are o varsta foarte mica (pana in 5-6 ani) pentru ca ii vor oferi suport si siguranta in a merge singur pe bicicleta.

Cum il ajuti pe cel mic sa invete mersul pe bicicleta?

  1.   Echilibrul

Il poti ajuta pe cel mic sa deprinda echilibrul statului pe bicicleta prin indepartarea pedalelor si a rotilor ajutatoare. Copilul se va aseza in sa si cu picioarele va im pinge in pamant pentru a isi lua avant, treptat va ridica picioarele incercand sa isi mentina echilibrul si luandu-si din nou avant ori de cate ori e nevoie.

Dupa ce aceasta lectie este invatata, poti reatasa pedalele lasandu-l pe cel mic sa urmeze aceiasi pasi ca inainte. Treptat, incurajeaza-l sa ridice picioarele pe pedale si apoi sa impinga in ele. In cateva saptamani va dobandi echilibrul si abilitatea de a merge pe bicicleta fara nici o problema.

  1.   Frana

Este o comanda importanta pe care cel mic trebuie sa o invete. Frana se poate pune atat cu picioarele, cat si cu frana de la bicicleta, uneori fiind nevoie de ambele. Iti poti ajuta copilul sa exerseze aceasta comanda spunandu-i sa se opreasca la diverse intervale de timp, pe distante mai lungi sau mai scurte.

  1.   Masuri de siguranta

Invata-l pe cel mic ce inseamna regulile de circulatie. Astfel, trebuie sa stie sa se uite in stanga si in dreapta cand traverseaza strada sau trotuarul, sa claxoneze in locuri aglomerate si sa poarte casca de protectie, cotiere si genunchiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here