România a fost învinsă de formaţia Ucrainei cu scorul de 4-3 (1-1), duminică seara, pe Stadionul Olimpic din Torino, într-un meci de pregătire pentru EURO 2016.

Tricolorii au pierdut un meci pe care l-au început bine, dar au încasat trei goluri în primul sfert de oră din repriză secundă, repetând evoluţia din partida cu RD Congo (1-1), când au făcut o primă repriză bună şi o a doua mult sub aşteptări.

Anghel Iordanescu

Pe finalul partidei de la Torino, prima reprezentativă a mai reparat din erorile care şi-au lăsat amprenta asupra acestui meci şi a pierdut la limită, însă Iordănescu nu se lasă păcălit de ultima impresie. “Generalul” nu s-a ferit să îi critice, la microfonul Digi Sport, pe jucători pentru greşelile individuale comise.

A fost o primă repriză foarte bună, în care am avut iniţiativa şi am controlat jocul. Ne-am creat ocazii şi am şi reuşit să marcăm. Cred că, dacă nu era acea greşeală la finalul primei părţi, altul era rezultatul. Dar s-au comis greşeli mari, erori individuale. Le-am făcut trei cadouri adversarilor şi, din punct de vedere psihic, am fost la pământ. Graţie modificărilor făcute, am reuşit să revenim în meci şi să înscriem de două ori. Dar nu pot să uit greşelile făcute de oameni cu experienţă“, a spus Iordănescu la Digi Sport.

Întrebat de gafa comisă de Chiricheş, selecţionerul a evitat să îl critice prea aspru pe căpitan, însă a admis faptul că lipsa jocurilor la echipa de club şi-a pus amprenta pe evoluţia mai multor tricolori.

Sunt mulţi jucători fără ritm de joc. Fotbalişti care la echipele lor de club nu au jucat. Nu doar Chiricheş, şi Torje sau Maxim. Ei nu au jocuri în picioare şi e greu să le dai ritm de joc prin antrenament doar“, a explicat tehnicianul României.

Dacă Alibec a anunţat că Iordănescu le-a transmis că în această seară le va transmite pe cine se va baza la Euro, selecţionerul a explicat faptul că lista de 23 va fi făcută publică abia marţi.

Noi deja ne-am făcut socotelile, ştim unde suntem. Pe 31 mai veţi afla lotul“, a mai spus vârful.

Alibec şi Stanciu au schimbat faţa jocului pe final, însă tehnicianul tricolorilor a admis că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu fim entuziasmaţi de ultima impresie. Jucătorii au comis erori majore şi nu trebuie să se ascundă în spatele unei înfrângeri la limită.

Partea finală a jocului a fost bună, însă rămân cu impresia făcută de debutul reprizei a doua. Aşteptăm acum ultimul meci, împotriva Georgiei“, a conchis Iordănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here