Corsetul este una dintre cele mai utilizate metode de slabire si formare a siluetei la care multe dintre femeile din showbiz au ales sa apeleze. Aceasta s-a raspandit cu succes si printre femeile de rand si mai ales, printre cele care doresc sa isi recapete silueta dupa nastere.

Intrebarea care apare vizeaza beneficiile si consecintele pe care purtarea unui corset imediat dupa o sarcina le poate avea asupra organismului.

Un semn de atentionare este atras femeilor care au nascut prin cezariana, acestora li se interzice purtarea unui corset fara o recomandare venita de la medic. Orice presiune realizata asupra operatiei poate avea consecinte daunatoare asupra vindecarii si recuperarii.

Istoria corsetului pentru proaspetele mamici

Inca din vremuri stravechi, in Orientul Mijlociu si America de Sud, exista practica de „legare a burtii” femeilor care au nascut. Acest procedeu nu avea loc prin atasarea unui corset, ci prin infasurarea abdomenului femeii in fasii de material si legarea in mai multe noduri. Scopul acestei tehnici era de a ajuta corpul sa revina la dimensiunile initiale.

Avantaje

  • Refacerea siluetei

Acesta este motivul principal pentru care atatea femei aleg sa poarte un corset. Dupa ce o sarcina este incheiata, orice mamica isi doreste sa se intoarca la silueta de dinainte, astfel ca apeleaza la un astfel de miijloc de remodelare corporala.

  1. Recuperarea elasticitatii muschilor

Din cauza extinderii uterului, se creaza presiune asupra abdomenului care tinde sa se lase. Potrivit specialistilor Ortopedica, purtarea unui corset va ajuta la sustinerea si retractia muschilor si recapatarea supletii abdomenului prin procesul de compresie.

  1. 3. Ameliorarea durerilor abdominale si de spate

Un alt avantaj al corsetului il reprezinta faptul ca poate fi aplicat imediat dupa nastere si are rolul de a reduce durerile abdominale, de a oferi suport coloanei vertebrale, reducand astfel durerile.

  1. Inlocuirea exercitiilor sportive

Exercitiile fizice imediat dupa nastere sunt greu de realizat, mai ales daca aceasta a avut loc prin cezariana, din acest motiv este de preferat purtarea unui corset care actioneaza stimulativ pentru refacerea siluetei.

Dezavantaje

  1.   Disconfort

Unii medici considera ca aplicarea unui corset imediat dupa nastere implica disconfort pentru ca nu permite corpului sa revina la dimensiunile normale in mod firesc, ci forteaza acest proces.

  1.   Nu are rezultate fara o dieta corespunzatoare

Desi cele mai multe femei adopta trend-ul corsetului imediat dupa sarcina in speranta ca intr-un timp scurt vor scapa de surplusul de grasime de pe abdomen, adevarul este ca fara o dieta de slabire nu va exista niciun rezultat, aparand in schimb doar modelarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here