“Exista argumente solide pentru o interventie a autoritatilor. Aceste active pot da nastere la ingrijorari cu privire la protectia consumatorilor si investitorilor. Autoritatile relevante au datoria de a educa si proteja investitorii si consumatorii si trebuie sa fie pregatite pentru a actiona”, a declarat Agustin Carstens la un eveniment organizat la Universitatea Goethe din Frankfurt. “Simbolurile digitale private care se pretind a fi monede nu trebuie sa submineze increderea in bancile centrale”, a apreciat Carstens, care nu a sugerat insa care sunt masurile concrete care ar trebui luate.

Citeste si:  Gabriela Firea, vizită inopinantă la un spital din Capitală. Directorul a decis să-și dea demisia, în urma întâlnirii

Agustin Carstens, fost guvernator al Bancii Centrale a Mexicului, este ultimul dintr-un sir de decidenti care s-au pronuntat impotriva monedelor digitale, dupa ce bitcoin, cea mai cunoscuta criptomoneda, a cunoscut o apreciere spectaculoasa de peste 1.000% in 2017. In acest an insa, bitcoin a pierdut aproape doua treimi din valoare, ajungand sub pragul de 6.000 de dolari de la 19.000 de dolari in decembrie.

Citeste si:  Sfaturi pentru o epilare corecta

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, a declarat si el luni ca monedele digitale ar trebui privite drept active foarte riscante, adaugand ca BCE analizeaza riscurile potentiale pentru bancile din zona euro. Anterior, Randal Quarles, director de reglementare la Rezerva Federala americana declara si el ca monedele digitale ar putea reprezenta o provocare serioasa la adresa stabilitatii financiare daca ar fi adoptate la scara larga.

Citeste si:  Oferta fulger de la Ryanair: Zboruri cu 2,99 euro!

Citeste tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here