Cum îmi pot da seama dacă datele mele de pe Facebook sunt folosite?

Facebook a lansat un nou tool prin care poți verifica dacă datele tale au fost colectate de Cambridge Analytica.

0
268

Facebook a lansat un nou tool prin care poți verifica dacă datele tale au fost colectate de Cambridge Analytica.
Începând de luni, cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook au început să primească o notificare cu titlul „Protecting Your Information” (n.r. Vrem să-ți protejăm informațiile). Include un link unde poți vedea ce aplicații folosești și ce informații le-ai oferit. Link-ul poate fi accesat AICI.

Citeste si:  Ploi în aproape toată ţara, vineri; de sâmbătă, vremea va fi frumoasă

Un tool separat, care poate fi accesat AICI, îți permite să verifici manual dacă tu sau unul dintre prietenii tăi ați făcut testul „This Is Your Digital Life” (n.r. „Aceasta este viața ta digitală”) – aplicație prin care Cambridge Analytica a colectat datele a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Potrivit unei informații obţinute în EXCLUSIVITATE de Digi 24 numărul românilor direct afectaţi de scandalul Facebook – Cambridge Analytica este de 112.343.

Citeste si:  Gabriela Firea, vizită inopinantă la un spital din Capitală. Directorul a decis să-și dea demisia, în urma întâlnirii

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016.

Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

Citeste si:  Se RIDICA MASINI! În ce condiţii se face asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here