Primarul Capitalei Gabriela Firea anunță că în această dimineață a făcut o vizită inopinantă la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială „Dan Theodorescu”, din Capitală, după ce a primit mai multe informații conform cărora ar exista o situație conflictuală între managerul spitalului și cadrele didactice și medicale din această unitate. În urma întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr. Tania Rădulescu, a decis să-și dea demisia de onoare.

„Am analizat toate problemele cu care se confrunta in acest moment unitatea medicala, unul dintre cele mai stringente neajunsuri fiind lipsa unui spatiu adecvat pentru o functionare optima si eficienta a spitalului, cladirea in care functioneaza in prezent o parte a sectiilor medicale necesitand lucrari de consolidare si reabilitare.

Citeste si:  Se RIDICA MASINI! În ce condiţii se face asta?

Am dorit sa discut atat cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate conditiile pentru ca activitatea medicala sa se desfasoare fara sincope, coerent si eficient, cat si cu profesorii care au misiunea nobila de a trata pacientii, dar si de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cat mai rapid toate masurile necesare astfel incat acest spital, unitate de elita in sistemul medical din Romania, sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Vorbim despre un spital care functioneaza de 70 de ani, unde sunt scoliti anual peste 2.000 de studenti si 1.000 de rezidenti din tara si din strainatate.

Citeste si:  Primaria Bucuresti incepe spre finalul lunii aprilie livrarea celor 25.000 de vouchere in a doua etapa a proiectului “Biciclisti in Bucuresti”.

Avem datoria atat profesionala, cat si morala sa ne implicam astfel incat in acest spital actul medical sa fie asigurat la cele mai inalte standarde, cu atat mai mult cu cat aici sunt tratati zilnic sute de pacienti dintre care foarte multi copii, care nu isi permit sa acceseze servicii stomatologice private.

Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cat mai rapid un spatiu nou, modern, unde sa fie mutat atat spitalul, cat si ambulatoriul si spatiile destinate Facultatii de Medicina Dentara. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-faciala ‘Dan Theodorescu’ un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creste la rectificarea bugetara, daca este necesar.

Citeste si:  La ce pret va ajunge iPhone 8?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here