Kopi Luwak, cea mai scumpa cafea din lume

0
60

Kopi Luwak și-a câștigat renumele de cea mai scumpă cafea din lume, în condițiile în care o ceașcă costă între 35 și 100 de dolari, iar o pungă de cafea le scoate din buzunare doritorilor chiar și 1.000 de dolari. Originară din Indonezia, Kopi Luwak nu se diferențiază nici prin boabele sale aromate ori prin modalitatea de preparare, ci prin procesul prin care este obținută, care îi fascinează pe unii și îi dezgustă pe alții.

Originară din Indonezia, Kopi Luwak nu se diferențiază nici prin boabele sale aromate ori prin modalitatea de preparare, ci prin procesul prin care este obținută, care îi fascinează pe unii și îi dezgustă pe alții.

Citeste si:  Samsung Galaxy S7 Active anunţat oficial

În traducere, „Kopi Luwak” înseamnă „cafea de la zibete”. Zibetele sunt niște mamifere de talie mică, asemănătoare cu niște viezuri sau pisici de casă. Procesul de obținere a cafelei presupune ca aceste animăluțe să mănânce și să digere boabele de cafea, care sunt apoi colectate din excrementele acestora. Boabele de cafea provin de la un arbore originar din zonele tropicale ale Africii și Asiei, care a fost ulterior „exportat” și în America Latină. Cofeina conținută de semințele acestui arbore ar trebui să țină la distanță animalele, însă pentru zibete, aceasta nu este o problemă.

Citeste si:  ( P ) Companie din Craiova foloseste ultima tehnologie de sudura in plastic

Aroma specială a cafelei Kopi Luwak este dată de procesul de fermentație care are loc în stomacul zibetelor. În timpul digestiei, pulpa și învelișul boabelor de cafea sunt îndepărtate, dar bobul în sine nu este distrus de sucurile gastrice. După colectare, boabele de cafea sunt spălate, uscate, presate, apoi prăjite. Cafeaua obținută astfel poate fi preparată ca orice cafea obișnuită, însă cei care au gustat-o spun că aceasta are un gust inconfundabil, mult mai bun decât alte tipuri de cafea. Poate așa se explică și prețul exorbitant al Kopi Luwak.

Citeste si:  Criptomonedele ar putea pune in pericol stabilitatea financiara

Acest tip de cafea a câștigat foarte multă popularitate după ce personajul interpretate de Jack Nicholson în filmul „The Bucketlist” sunt înfățișate degustând o ceașcă de Kopi Luwak.

Citeste tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here