Probleme in administratia aeroportului Otopeni

0
54

Pe aeroportul din Otopeni nu a fost realizata nicio investitie in perioada 2013-2015, unii angajati au primit zeci de mii de lei intr-un an, dar au lucrat mai putin de doua ore, iar instruirea profesionala s-a realizat in locatii precum Kuala Lumpur, Tokyo sau Las Vegas, potrivit unui raport finalizat in octombrie anul trecut, care ar fi ajuns la ministrul Tranporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, dar nu a fost facut public, noteza Digi24.

Citeste si:  Ce trebuie sa faci ca sa primesti o casa gratis si un salariu de 1200 euro?

Investitiile slabe in infrastructura

Raportul a fost intocmit de Corpul de control al primului-ministru in perioada ianuarie 2013-octombrie 2017, a fost finalizat in aceeasi luna a anului trecut si prezentat ministrului Felix Stroe.

In perioada 2013-2015 nu a fost realizata nicio investitie in infrastructura aeroportuara desi pentru fiecare an din aceasta perioada au fost prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli sume cuprinse intre 201,5 milioane de lei si 267,9 milioane de lei.

Citeste si:  Ce să ai în vedere când cumperi online piese auto

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a realizat doar un procent de 0,03%, respectiv 0,16% din investitiile in infrastructura aeroportuara in perioada 2016-august 2017.

Nereguli constatate la pistele de aterizare/decolare

Pista 1 nu asigura conditii eficiente de aterizare/decolare, desi la aceasta pista s-a intervenit cu utilaje aproape in fiecare zi, uneori chiar si 14 ore. Pista 2 este operationala pe o lungime de doar 2.237 m din 3.500 m. Pe timp de noapte nu se poate opera fara lumini specifice, fapt pentru care pilotii considera periculoasa utilizarea ei, se arata in rapotul citat.

Citeste si:  Idei de afaceri cu bani putini

Balizajul luminos nu este echipat corespunzator pentru conditiile de vizibilitate redusa.

Citeste tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here