Romanii nu ies din casa fara telefonul mobil

0
60

Devenim tot mai captivi în lumea virtuală. Dovadă: 95% dintre români NU ies din casă fără telefonul mobil. Iar dacă totuşi se întâmplă să îşi uite smartphone-ul, jumătate dintre ei se întorc din drum, chiar dacă risc să întârzie la serviciu sau la o întâlnire. Datele apar într-un studiu realizat de o companie de cercetare de piaţă.

Tehnologia a devenit o componentă indispensabilă a vieții cotidiene. Statisticile arată că, la fiecare sfert de oră, adolescenţii îşi verifică telefoanele mobile, indiferent dacă au primit sau nu notificări.

Citeste si:  Ce amenda riscati daca fotografiati buletinul de vot ?

Aproape 80% dintre oameni folosesc telefonul mobil înainte de culcare pentru a-şi verifica e-mailul, conturile de pe reţelele de socializare şi mesajele primite. Sunt cu 15% mai mulţi faţă de cei care stau pe telefon dimineaţa, când se trezesc. În plus, jumătate dintre români au mobilele cu ei mai mult de 13 ore pe zi, iar 27% le folosesc, în medie, 3-4 ore”, transmite Ana-Maria Tuică, jurnalist Digi24.

Citeste si:  Samsung Galaxy S8 nu este asa de rezistent pe cat se lauda!

Tinerii recunosc că le-ar fi tare greu să renunţe la obiceiul de a sta cu ochii în mobil.

Probabil că jumătate de zi cam stau pe telefon, chiar şi acum stau telefonul în mână, cred că asta spune ceva despre mine.

Aş vrea să mai diminuez această dependenţă… Să îmi fie impus. Să renunţ la telefon poate pentru o zi sau mai mult timp”.

Citeste si:  Nightclubmalibu.ro - Club de noapte in Brasov

Citeste tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here