Cu atatea reviste, brosuri, bloguri si magazine online de home&deco este foarte greu sa intampini dificultati, atunci cand casa ta are nevoie de straie noi. Si cu toate acestea se intampla adesea sa te izbesti de diferite probleme, intrebari si confuzii in privinta multor lucruri.

Gresit sau corect? Raspunsuri si informatii utile despre amenajarea casei tale

  • Tavanul alb?

Cu totii stim ca albul este o culoarea specifica pentru tavan, dar, in fapt, nu exista nicio regula care sa spuna ca asa si trebuie sa fie. Vopsirea tavanului cu doua nuante mai deschise culorii de pe perete te va ajuta sa creezi o camera spatioasa si aerisita, dar daca peretii camerei sunt prea inalti, ideal este sa optezi pentru o culoare mai inchisa care sa ofere senzatia de aducere a tavanului in jos.

  • Camerele albe peste tot?

Camerele vopsite in alb sunt populare din mai multe motive. Pe langa faptul ca ofera senzatia de mai mult spatiu, se potrivesc oricarui tip de trend modern in design interior. Camerele albe sunt complementare tendintelor de home&decor si sunt foarte estetice. Ofera senzatia de spatiu curat si pune in evidenta mobila. Nu este o regula sa iti vopsesti camerele in alb, ci poti sa te joci cu alte culori care sa contrasteze mobila si care sa ofere senzatia de spatialitate.

  • Potrivire in fiecare colt?

Nu chiar totul trebuie sa se potriveasca intr-o camera. Trebuie doar sa coordonezi intr-un fel piesele de mobilier si decoratiunile interioare, incat sa para ca totul are o tema. O canapea vintage nu face relatie buna cu o mobila moderna. Daca mixezi stilurile de design interior, este important sa alegi piese echilibrate la nivel vizual.

  • Mobila mare si spatiu mic?

De fapt, totul este despre cum amplasezi, pozitionezi si echilibrezi proportiile si volumele mobilierului. Mobila mica are tendinta sa se piarda in camerele mari. Intr-o sufragerie mare, alege sa amplasezi o canapea de dimensiuni mari si o mobila minimalista, astfel incat camera sa nu para incarcata. Lasa un obiect de mobilier sa iasa in evidenta in fata celorlalte si alege o mobila care sa permita podelei “sa respire”.

  • Canapea langa perete?

O greseala des intalnita in multe locuinte este punerea canapelei langa perete. Nu este o regula sa o pui chiar langa un perete. O canapea poate arata foarte bine si in mijlocul sufrageriei. Va crea un aspect vizual interesant. Alege o canapea confortabila, intr-o culoare puternica, care sa contrasteze si sa puna in valoarea rolul sufrageriei.

Alege sa iti amenajezi casa in stilul tau, care sa te caracterizeze si sa te faca sa te simti confortabil. Nimic nu se compara cu o casa care iti ofera senzatia de “acasa”. Poti tine cont de tendinte, dar in masura in care acestea se potrivesc stilului tau si povestii pe care vrei sa o conturezi in jurul mobilei, accesoriilor si decoratiunilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here