Verdictul TAS va veni aproape sigur până la data în care UEFA trage la sorţi meciurile din turul 3 preliminar al UEFA Champions League. Informaţia a fost confirmată de Cristian Bivolaru, directorul executiv al Viitorului.

FCSB, Viitorul, FRF si LPF au fost înştiinţate oficial de forul de la Lausanne că data judecării va fi 12 iulie. Cel mai probabil decizia finală va fi comunicată în aceeaşi zi sau cel mai târziu pe 13. Astfel, în cazul în care vicecampioana ar avea câştig de cauză, ea ar urma să ia locul echipei lui Hagi pe culoarul campioanelor, în preliminariile Ligii.

FRF a cerut amânarea depunerii dosarului cu o săptămână pentru a avea timp să traducă în franceză. TAS iniţial a respins solicitarea, dar ulterior a venit aceeaşi solicitare din partea Viitorului. Şi unii şi ceilalţi au termen ca până de data de 12 să soluţienez dosarul.

Nu e niciun fel de problemă că se judecă mai repede. Până la urmă, să se încheie odată acest subiect“, a spus Bivolaru pentru Digi Sport.

Săptămâna trecută, Marius Mitran, directorul de comunicare al LPF, a confirmat că verdictul TAS în cazul FCSB vs Viitorul, LPF şi FRF se va da în timp util, până pe 14 iulie. Din toate datele de până atunci, se părea că roş-albaştrii nu vor avea cum să se folosească de un eventual câştig la Lausanne decât în planul palmaresului. Asta pentru că era puţin probabil ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să dea un verdict până la jumătatea lui iulie, când e tragerea la sorţi. Singurul care a susţinut acest lucru a fost Becali şi, se pare, acesta a avut dreptate. ”Nu știu decât că s-a acceptat limba franceză și că s-au stabilit termene și că UEFA a dat ordin ca până pe 12 iulie să fie judecat cazul. 14 iulie e data tragerii la sorți pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor”, a spus Becali, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, acum aproximativ două săptămâni.

Specialiştii aşteptau o soluţionare a litigiului abia în august, însă TAS, probabil şi la sugestia UEFA, care vrea ca totul să fie clar şi la vedere, va judeca în regim de urgenţă.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte – 44 – play-off-ul din Liga 1. LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul.

FCSB a interpretat altfel regulamentul şi susţine că la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat, şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Miza e enormă, pentru că din postura de vicecampioană FCSB urmează să intre pe culoarul non-campioanelor. Clubul nu va fi cap de serie şi sunt şanse mici să ajungă în play-off-ul competiţiei. În schimb, dacă va avea statutul de campioană, lucrurile se modifică substanţial, şansele să ajungă la masa bogaţilor crescând exponenţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here