Fotoliul rulant sau scaunul cu rotile este un dispozitiv conceput pentru persoanele cu dizabilitati si dificultati de mobilitate, care nu se pot deplasa pe cont propriu. Alese corect, fotoliile rulante au potentialul de a imbunatati semnificativ viata utilizatorului, intrucat asigura confort si un grad mai mare de independenta. Acestea permit oamenilor sa desfasoare multe activitati si sa ia parte activ la viata comunitatii.

Pentru a isi indeplini obiectivele, scaunul cu rotile trebuie ales cu grija. Pe piata sunt disponibile foarte multe modele, iar alegerea se face in raport cu nevoile si caracteristicile unice ale utilizatorului. Scaunul trebuie sa se potriveasca inclusiv cu mediul in care va fi folosit.

Masuratori importante in momentul alegerii fotoliului rulant

Multe detalii influenteaza nivelul de confort pe care il ofera un scaun cu rotile. In oferta Med-Tehnica.ro sunt disponibile diverse modele de fotolii rulante care se aliniaza la cerintele si nevoile utilizatorului modern, care pune tot mai mult accentul pe confort. Una dintre masuratorile importante este latimea spatarului, care nu trebuie sa fie nici prea ingust, dar nici prea lat. Daca e prea ingust, creeaza disconfort, iar daca e prea lat, afecteaza postura si ingreuneaza manipularea rotilor.

Unul dintre detaliile esentiale de care se tine cont la alegerea scaunului cu rotile este greutatea utilizatorului. Modelele standard suporta o greutate de 100 kg, insa exista si scaune cu rotile care suporta o greutate mult mai mare.

La Med-Tehnica.ro este propus un catalog diversificat de produse pentru oamenii cu probleme de mobilitate, dar si pentru cei care sufera de alte afectiuni. Un exemplu bun il constituie perna antireflux, ideala pentru cei care se confrunta cu simptome de reflux gastroesofagian.

Fotolii rulante | perna antireflux | Med-Tehnica.ro

Fotolii rulante

Scaunul cu rotile trebuie sa corespunda mediului de utilizare

Un alt aspect de luat in calcul la achizitia scaunului cu rotile este mediul in care va fi utilizat. De exemplu, persoanele care locuiesc in mediul rural si petrec foarte mult timp afara vor avea nevoie de un scaun prevazut pentru deplasarea in siguranta in exterior. De asemenea, daca persoana respectiva calatoreste mult cu masina, va avea nevoie de un fotoliu rulant care se pliaza si este usor de transportat.

Greutatea suportata, calitatea materialelor de fabricare, nivelul de confort si mediile de utilizare sunt principalele aspecte de urmarit in alegerea unui fotoliu rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here