Persoanele cu dizabilitati sau care se afla in perioada de recuperare dupa un accident si au nevoie de un fotoliu rulant cu ajutorul caruia sa se deplaseze trebuie sa fie foarte atente la cateva aspecte importante, astfel incat sa poata face o investitie minunata si eficienta. Citind randurile de mai jos, utilizatorii pot descoperi principalele aspecte asupra carora sa se opreasca mai mult, inainte de a achizitiona un model sau altul!

Tipologie

Pentru inceput, cumparatorii trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de fotolii rulante dintre care pot alege. De exemplu, ei au la dispozitie atat modele pentru interior, cat si modele pentru exterior, dar si fotolii care pot fi folosite oriunde. Pacientii isi pot alege dispozitivul ideal in functie de nevoile pe care le au, dar si in functie de perioada in care urmeaza sa il foloseasca. De exemplu, fotoliile de interior sunt, in general foarte usoare, astfel incat sa poata fi folosite cat mai usor!

Dimensiuni si capacitate

Potrivit https://www.magazinulortopedic.ro, un alt aspect esential la care indivizii trebuie sa fie atenti este referitor la dimensiunea fotoliilor, dar si la capacitatea pe care o suporta. Cele mai multe dintre fotoliile rulante pot suporta pana la 150 de kilograme: acestea sunt potrivite pentru adulti. In acelasi timp, exista, insa si modele care suporta o greutate mai mica, acestea fiind indicate pentru copii si adolescenti. Cat despre dimensiunea fotoliilor, consumatorii trebuie sa le aleaga in functie de marimea sezutului, pentru a se simti confortabil atunci cand le foloesc, dar si in functie de dimensiunea generala a dispozitivelor, astfel incat sa poata incapea pe usile din casa, dar si in spatiile exterioare.

Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Fotoliu rulant in functie de cotiere si ajustabilitate

Indivizii care au probleme de mobilitate si au nevoie de ajutor pentru a se deplasa trebuie sa studieze si tipurile de cotiere cu care este prevazut modelul de fotoliu rulant de care sunt interesati. Este vorba despre elemente care contribuie in mod direct la confortul de care au parte utilizatorii, dar si la stabilitatea si siguranta de care se pot bucura acestia.

Tinand cont de toate cele mentionate anterior, utilizatorii isi pot procura dispozitivul medical cu ajutorul caruia sa se deplaseze atat pe distante scurte, cat si pe distante mai lungi, astfel incat sa se simta confortabil si sa isi poata continua viata in parametri normali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here