Parintii sunt responsabili de bunastarea copiilor, mai ales atunci cand micutii au varste fragede. La doar cativa anisori, copiii nu stiu exact care sunt elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere in ceea ce priveste sanatatea, iar mamele si tatii trebuie sa ii indrume in acest sens.

Dantura este extrem de importanta si trebuie ingrijita in permanenta, mai ales dupa ce micutilor le-au cazut dintii de lapte si au trecut la cei permanenti. Pentru a evita situatii neplacute, complicate si costisitoare, parintii trebuie sa fie atenti la posibilele urgente stomatologice, astfel incat sa poata face pentru copiii lor o programare la un medic stomatolog la momentul potrivit.

Carii

Cariile dentare se numara printre cele mai frecvente probleme cu care atat cei mici, cat si adultii se pot confrunta. Este vorba despre distrugeri ale tesutului dur al dintilor si se manifesta sub forma unor puncte negre pe dinti si masele. Recomandat este ca din cand in cand, parintii sa se uite in cavitatea bucala a celor mici, pentru a vedea daca acestora le-au aparut carii care trebuie tratate cat mai repede.

Dureri gingivale

Intrucat copiii nu sunt familiarizati la varste fragede cu durerile de gingii sau masele, nu este exclus sa nu stie cum sa exprime exact ceea ce ii doare. Gingiile sunt foarte sensibile, mai ales la micutii aflati in crestere, iar mamele si tatii trebuie sa ceara copiilor cat mai multe detalii despre durerea pe care o simt. Durerile de gingii pot indica probleme mai grave, asa cum sunt, de exemplu, infectiile.

Sangerari abundente

Sangerarile abundente reprezinta si ele un semn clar ca micutii trebuie dusi cat mai repede la un cabinet cat mai aproape de casa – de exemplu, cabinet stomatologic in sector 6, din Bucuresti. Specialistii sustin faptul ca sangerarile pot aparea din foarte multe cauze, iar, pentru a stabili exact motivele pentru care se intampla acest lucru, este necesara o vizita la un medic specialist.

Abcese

Tratate de cele mai multe ori cu superficialitate, acasa, abcesele sunt inflamatii foarte dureroase, care pot fi localizate acolo unde tesutul din cavitatea bucala devine rosu si congestionat. In general, abcesele se formeaza in jurul radacinii dintilor, indeosebi intre gingii si dinti.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic in sector 6 | www.plazadent.ro

urgente stomatologice

In toate cazurile de mai sus, parintii pot sa faca o programare la https://plazadent.ro/ pentru micutii lor. Copiii vor avea, astfel, in continuare o dantura sanatoasa si se vor putea bucura de alimentele preferate, dar si de un zambet larg si frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here