Traditia ne-a obisnuit ca atunci cand o persoana a decedat sau luam parte la un anumit eveniment care are legatura cu decesul unei persoane (pomana, parastas), sa aducem in semn de recunostinta pentru cel trecut in nefiinta un aranjament funerar care de cele mai multe ori reprezinta o coroana funerara.

In functie de posibilitatile celor care aleg sa cumpere o coroana sau o jerba funerara acestea au preturi diferite in functie de florile folosite in realizarea lor si in fuctie de marime. Diferenta dintre o coroana funerara si o jerba funerara este aceea ca jerba este realizata dintr-un numar mai mic de flori, de aceea este si mai mica ca si dimensiuni si de obicei este si mai ieftina.

Coroanele si jerbele funerare pot fi realizate dintr-o gama foarte variata de flori, insa, in general, alegerea florilor din care este compusa o coroana funerara se face in functie de mai multi factori: daca persoana trecuta in nefiinta este barbat sau femeie, tanar sau mai in varsta, etc..

Coroanele si jerbele funerare sunt insotite si de o panglica funerara pe care vom trece un mesaj funerar care se aplica pe partea frontala a aranjamentului, pe partea stanga a acestuia fiind trecut mesajul pe care dorim sa il transmitem, iar pe partea dreapta scriem din partea cui este depusa acea coroana funerara.

Unde depun coroana funerara?

O coroana sau jerba funerara face parte din tot ritualul de inmormantare. De obicei in ziua in care are loc inmormantarea, cand mergem in locul unde se afla decedatul aducem si coroane funerara. De exemplu la tara,uneori si la oras, in ziua in care are loc inmormantarea in momentul in care se pleaca de la locul in care se afla decedatul, lumea care ia parte la acest eveniment se grupeaza in felul urmator: in fata, va sta o persoana care duce crucea, dupa aceta vor urma cei care duc sfesnicul, iar apoi mai multe persoane care vor duce coroanele funerare. Dupa acest grup urmeaza preotul si corul acestuia, iar apoi mijlocul de transport in care se afla decedatul. In urma masinii funerare stau persoanele care participa la inmormantare, membrii ai familiei, prieteni si cunostinte.

De altfel o coroana funearara poate fi depusa si direct la capela sau la mormantul celui decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here