Cartile vechi sunt apreciate, in general, de colectionari sau de cei care iubesc lectura, mai ales daca o astfel de carte face parte dintr-o editie speciala ori este o versiune foarte apropiata de lucrarea originala. Numai ca mai exista o categorie de cumparatori de carti vechi, aceasta fiind reprezentata de anticariate.

Foarte multe anticariate si-au dezvoltat ramura de achizitii carti, aceasta fiind principala modalitate prin care isi pot atinge obiectivele, acelea de a-si creste si diversifica propria colectie de carti. In plus, anticariatele sunt cunoscute ca avand ca obiect de activitate cartea veche.

Care sunt motivele pentru care oamenii ar trebui sa isi vanda volumele cumparatorilor de carti vechi?

Daca motivul principal pentru care anticariatele si-au dezvoltat activitatea de achizitii carti a fost dezvoltarea propriei colectii de volume, in ceea ce priveste motivele pentru care oamenii ar trebui sa isi vanda cartile acestora sunt mai numeroase.

In primul rand, vanzarea cartilor este cea mai avantajoasa modalitate prin care oamenii pot scapa de cartile pe care nu si le mai doresc in biblioteca, oricare ar fi motivul lor.

Cumpar carti vechi | Cumparatori de carti vechi | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

Astfel, acestia nu numai ca isi recapata spatiul liber la care viseaza, dar obtin si o suma de bani, care uneori poate fi chiar importanta. In cazul in care raspund afirmativ anuntului „cumpar carti vechi”, cu cat volumele sunt mai vechi, iar starea lor este buna, cu atat si valoarea lor este mai mare.

In plus, un alt avantaj important este ca anticariatul este cel care se ocupa de organizarea si desfasurarea intregului proces de vanzare-cumparare, anticariatul CumparCarti.ro deplasandu-se pana la adresa vanzatorului pentru incheierea tranzactiei. In acest fel, proprietarul cartilor nu va depune niciun efort pentru vanzarea acestora.

De asemenea, pentru deplasarea la adresa vanzatorului, evaluarea volumelor si ridicarea acestora – care se face chiar in momentul respectiv – clientii anticariatului nu trebuie sa plateasca niciun cost suplimentar, bucurandu-se deci de castigurile pe care le-au obtinut in urma acestei tranzactii.

In concluzie, desi principalul motiv pentru care anticariatele si-au dezvoltat ramura de achizitii carti a fost castigul propriu, in urma acestei activitatii, cu totii au de castigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here