Alegerea celui mai bun scaun cu rotile pentru persoanele cu dizabilitati este foarte importanta, intrucat acestea sunt dispozitivele cu ajutorul carora cei care au probleme locomotorii pot avea o viata cat mai apropiata de normal. Inainte de a achizitiona un model, utilizatorii trebuie sa se informeze foarte bine si sa stie care sunt elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere, astfel incat sa faca o investitie excelenta pe termen lung.

Utilizatorii

Pentru inceput, cei interesati de achizitionarea unui fotoliu rulant trebuie sa se gandeasca la persoanele care urmeaza sa il foloseasca. Dispozitivul trebuie sa fie adaptat pentru persoanele cu dizabilitati in functie de varsta pe care o au acestea, dar si in functie de stilul de viata: activ sau sedentar. In acelasi timp, important este ca utilizatorii sa se gandeasca la nevoile personale ale celor ce urmeaza sa foloseasca scaunele rulante, pentru a se asigura ca le ofera acestora posibilitatea de a se deplasa inclusiv singuri, fara ajutor din partea nimanui.

Tipologie

Un alt detaliu foarte important referitor la scaunele cu rotile este referitor la cele 2 tipuri de categorii care se pot gasi pe site-ul https://www.magazinulortopedic.ro/. De exemplu, carucioarele manuale sunt potrivite pentru cei care isi doresc sa se deplaseze atat in casa, cat si in afara domiciliului personal, insa actionarea dispozitvelor se face manual, de catre utilizatori sau cu ajutorul unor insotitori. Mai apoi, exista scaune electrice, cu motor. Acestea sunt mult mai eficiente, intrucat se deplaseaza cu ajutorul unui motor, iar activitatea manuala este redusa la minimum. In plus, pentru momentele in care persoanele cu dizabilitati pleaca la drum lung, ele ar putea avea nevoie si de un scaun pliant, care poate fi introdus in portbagaj foarte usor.

Scaun cu rotile | fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Dimensiune si greutate

Nu in ultimul rand, carucioarele pot fi alese in functie de dimensiunea acestora, dar si in functie de greutate. Utilizatorii trebuie sa stie ca pot beneficia de un confort sporit atunci cand sezutul este unul mai mare, dar sic and spatarul se poate regla in functie de dorintele personale. In acelasi timp, lungimea bratelor este esentiala, pentru ca ea trebuie sa fie adecvata in functie de inaltimea persoanelor cu probleme locomotorii. Cat despre greutate, carucioarele usoare, care cantaresc doar 12 kilograme sunt mult mai simplu de transportat, in comparatie cu cele grele, care pot ajunge sa aiba chiar si 20 de kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here