A sta bine intr-un fotoliu rulant este cheia succesului pentru activitatile pe care oamenii cu dizabilitati le desfasoara in fiecare zi, dar si cheia unui confort sporit. Manuale, electrice, pliabile sau clasice, fotoliile sunt disponibile intr-o gama extrem de larga, astfel incat sa corespunda perfect nevoilor pacientilor. Esential este ca toti consumatorii sa stie la ce sa fie atenti, pentru a face alegerea potrivita!

Care este tipul de fotoliu rulant de care ai nevoie?

In functie de starea de sanatate pe care o au, oamenii se pot incadra intr-una din urmatoarele categorii:

  • pacienti care au nevoie de insotitor;
  • pacienti autonomi, care se pot deplasa singuri cu ajutorul unui fotoliu rulant;
  • pacienti care isi pierd treptat autonomia.

Pentru fiecare dintre aceste categorii exista dispozitive medicale speciale. Doar doctorii sunt cei in masura sa ofere oamenilor sfaturi despre cele mai bune modele spre care se pot indrepta, astfel incat sa se simta confortabil si sa poata fi cat de independenti se poate.

Greutatea

Greutatea dispozitivelor medicale este un alt element de care e bine ca pacientii sa tina cont, inainte de a cumpara un fotoliu rulant de la www.magazinulortopedic.ro. De preferat este ca modelele alese sa fie cat mai usoare, pentru a fi simplu de transportat, dar si de manevrat. De exemplu, cele pliabile nu cantaresc mai mult de cateva kilograme, fiind usor de depozitat, dar si de pus in masina pentru drumuri mai lungi.

Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

De interior sau exterior?

Un alt criteriu in functie de care sunt impartite fotoliile rulante este referitor la spatiul in care urmeaza sa fie folosite. Daca cele de interior sunt intotdeauna mai inguste, astfel incat sa incapa pe usile de acasa, modelele de exterior pot fi mai generoase ca dimensiuni, tocmai pentru a oferi pacientilor confortul necesar atunci cand pleaca la drum.

Din ce material este realizat sezutul?

Sezutul contribuie in mod esential la obtinerea unui nivel potrivit de confort, motiv pentru care trebuie sa fie suficient de lat, dar si extrem de confortabil. Printre cele mai bune dispozitive se numara cele care au sezutul din spuma cu memorie, intrucat revin foarte usor la forma initiala atunci cand pacientii nu le mai folosesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here