Din ce in ce mai multe persoane care au cazut victime ale unui accident, au provocat un accident sau pur si simplu au suferit o interventie chirurgicala sunt nevoite sa stea in scaun cu rotile o perioada de timp sau chiar sa il foloseasca tot restul vietii.

Scaunul rulant este un dispozitiv ce corespunde conditiilor de mediu ale utilizatorului, furnizandu-i suport postural adecvat. Acest dispozitiv este sigur, durabil, poate fi antrenat de catre utilizator sau prin impingere de catre o alta persoana.

Care sunt utilizatorii de scaun cu rotile?

Conform experientei specialistilor https://www.magazinulortopedic.ro, exista mai multe tipuri si categorii de utilizatori de scaun rulant. Acestea sunt persoane care au o capacitate de deplasare limitata, fie ca este vorba de copii, tineri, femei sau barbati, adulti sau varstnici, persoane cu deficiente de moblitate si cu stiluri de viata si roluri diferite.

De asemenea, utilizatorii unui scaun sau carucior rulant pot provenii din medii diferite, atat din mediul rural sau urban.

Beneficiile folosirii unui scaun rulant

Scaunul cu rotile aduce ca si prim beneficiu mobilitatea. Acesta este special proiectat ca utilizatorii sa se deplaseze avand cel mai mare grad de independenta. Din punct de vedere al sanatatii, scaunul rulant poate imbunatati starea de sanatate a utilizatorului in mai multe moduri, reducand incidenta aparitiei unor probleme frecvente precum escarele ori postura incorecta.

Scaun cu rotile | Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Un alt aspect pozitiv al folosirii unui scaun rulant este independenta pe care o are utilizatorul, dar si cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii. Cu ajutorul unui scaun rulant, utilizatorii pot fi implicati mai mult in viata comunitatii, acest dispozitiv facilitandu-le accesul si mersul la scoala, vizitarea rudelor, participarea la diferite activitati, plimbarile.

Caracteristici ale unui scaun cu rotile corespunzator

Scaunul cu rotile corespunzator este acel model care se potriveste intru totul necesitatilor pacientilor. Acesta trebuie sa raspunda nevoilor utilizatorilor, sa se potriveasca si conditiilor de mediu si in timp sa se dovedeasca a fi alegerea cea mai potrivita.

Nu in ultimul rand, scaunul cu rotile trebuie sa asigure suport postural beneficiarului si sa poata fi intretinut si reparat local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here