Pentru soferii incepatori, verificarile uzuale ale autovehiculului reprezinta o corvoada, in special atunci cand, nu se cunosc cu exactitate detaliile tehnice. Pentru ca masina sa obtina acordul de libera circulatie in conditii de siguranta la trafic, aceasta trebuie sa treaca printr-o inspectie tehnica periodica (ITP) ce are loc odata la 1-2 ani, in functie de vechime. In cazul in care masina este folosita pentru taximetrie sau scoala de soferi, ITP-ul trebuie efectuat la fiecare 6 luni intr-o statie ITP .

Verificarile din timpul inspectiei si actele necesare

In prima faza, se verifica nivelul de poluare al masinii. Aceasta operatiune presupune stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot prin introducerea unei sonde in teava de esapament. Ulterior, se verifica sistemul de franare, precum si principalele elemente de siguranta ale masinii: sistem de directie, suspensie si rulare, verificarea gradului de vizibilitate, a starii si functionarii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

Doar dupa ce toate aceste verificari au fost incheiate, masina va primi avizul pentru urmatoarea perioada de timp. Este important ca soferul care se prezinta cu masina la statia ITP sa aib asupra lui urmatoarele documente:

  • Certificatul de inmatriculare,

  • Asigurarea RCA valabila,

  • Cartea de identitate a autovehiculului,

  • Carte de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

In cazul in care masina este respinsa la ITP, soferul trebuie sa remedieze problemele constatate. Este important de retinut faptul ca autovehiculul NU are drept de circulatie dupa expirarea reviziei precedente, de aceea este indicat ca verificarea sa fie realizata cu cateva zile inainte de a expira revizia precedenta.

Statie ITP sector 5 | statie ITP Autoutilitare | BetaITP.ro

statie ITP sector 5

Unde poti face ITP-ul si ce categorii de autoturisme sunt acceptate?

Una dintre unitatile autorizate RAR este Beta ITP, o statie ITP Autoutilitare ce acopera aproape toate categoriile de autovehicule ce sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei. Localizata in sectorul 5 al capitalei, statia are unele dintre cele mai competitive preturi din zona si se adreseaza aproape tuturor categoriilor de autovehicule ce sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei. De la autoturisme pe benzina, diesel, GPL, GNC, 4X4, SUV, si pana la autoutilitare, microbuze, autobuze sau tractoare rutiere, toate sunt atent inspectate de o echipa de profesionisti. Pentru informatii cat mai precise, soferii sunt invitati sa acceseze pagina de internet BetaITP.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here