Statele Unite, Franta si Marea Britanie au atacat noaptea trecuta – 04:00 ora Romaniei – mai multe pozitii din Siria cu lovituri chirurgicale menite sa distruga arsenalul de arme chimice. Coalitia a lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, dar Rusia spune ca ”un numar semnificativ” dintre ele au fost interceptate de fortele siriene, conform AFP.

“Peste 100 de rachete de croaziera si rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie si Franta de pe mare si din aer asupra unor obiective siriene militare si civile”, a precizat ministerul intr-un comunicat citat de agentia oficiala de presa RIA Novosti, citat de Agerpres.

“Un numar semnificativ” dintre aceste rachete au fost doborate de apararea aeriana siriana, a adaugat Ministerul Apararii rus.

Statele Unite au lansat in noaptea de vineri spre sambata, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi facut peste 40 de morti.

Rusia spune ca nu a interceptat rachetele americane

Rusia nu si-a folosit sistemele de aparare antiaeriana din Siria pentru a contracara atacurile occidentale asupra unor instalatii ale regimului de la Damasc, a transmis sambata Ministerul Apararii de la Moscova, potrivit AFP.

“Sistemele de aparare antiaeriana ruse care se afla pe teritoriul sirian nu au fost folosite pentru a contracara atacurile cu rachete” desfasurate de SUA, Franta si Marea Britanie, a transmis Ministerul Apararii, citat de agentiile ruse de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here