Cand au nevoie de bani sau atunci cand isi doresc sa isi elibereze spatiul din biblioteca, oamenii pot apela la ajutorul anticariatelor, deoarece multe dintre ele si-au dezvoltat o noua ramura de activitate, cea de achizitii carti.

Inainte de a lua insa o astfel de decizie, este important ca acestia sa stie care sunt criteriile de care tin acesti cumparatori de carti vechi pentru a stabili pretul volumelor. Astfel, vor stii ce carti sa propuna pentru vanzare, dar si cum sa le pregateasca astfel incat sa poata obtine o suma cat mai mare de bani in schimbul lor.

Prin urmare, cele mai importante aspecte care ar trebui cunoscute si de care anticariatele tin cont in evaluarea volumelor sunt:

  1. Starea in care se afla volumele

Unul dintre cele mai importante criterii de care anticarii de la anticariatul online CumparCarti.ro, un anticariat care se adreseaza tuturor romanilor care au carti de vanzare, este starea in care se afla volumele. Orice urma de uzura sau deteriorare prezenta la carti va scadea valoarea acestora si, implicit, a sumei totale care poate fi obtinuta in urma vanzarii cartilor.

  1. Editia cartii

De obicei, prima editie a unui volum este mult mai valoroasa decat oricare alta editie. Iar daca este vorba despre un volum foarte important sau cunoscut ori chiar vechi, prima sa editie va reprezenta o adevarata comoara.

  1. Autograful autorului

De asemenea, o carte care are un autograf al autorului este foarte valoroasa, iar anticarii vor tine cont de acest aspect in evaluarea volumului. Cartea unui autor foarte popular va fi cu atat mai apreciata daca aceasta va avea si autograful acestuia.

Cumparatori de carti vechi | cumparam carti | CumparCarti.ro

Cumparatori de carti vechi

  1. Anul aparitiei este si el important pentru cumparatorii de carti vechi

Este deja bine cunoscut faptul ca volumele foarte vechi sunt si foarte valoroase. Prin urmare, cei care raspund anunturilor „cumparam carti” trebuie sa stie ca daca au in biblioteca volume care au anul aparitiei foarte indepartat au sansa de a obtine o suma importanta in schimbul lor.

In concluzie, daca sunt cunoscute aceste criterii, atunci se poate face mai usor o selectie a cartilor care sa fie vandute pentru a se obtine o suma mai mare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here