Timpul pe care oamenii cu deficiente locomotorii il petrec intr-un scaun rulant este adesea unul indelungat, motiv pentru care este important ca sederea pe acesta sa se realizeze intr-un mod adecvat.

Pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar ca scaunul cu rotile sa fie adaptat nevoilor si formei corpului persoanei care il foloseste. In acest fel confortul este unul ridicat, iar riscurile de aparitie a altor probleme, cauzate de o pozitie incorecta, sunt reduse.

Care este pozitia corecta intr-un scaun cu rotile?

Conform producatorilor de astfel de dispozitive ortopedice si medicilor ortopezi, pozitia corecta intr-un scaun rulant este cea in care intre sezutul scaunului si spatele utilizatorului este un unghi de 90 pana la cel mult 100 de grade, iar la genunchi, un unghi de aproximativ 90-120 de grade. Recomandate sunt insa valorile de 90 de grade pentru spate si 120 de grade pentru genunchi.

Scaun cu rotile | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Ceea ce nu ar trebui omis este faptul ca fiecare persoana este unica, iar afectiunile de care pot suferi cei care folosesc un fotoliu rulant sunt foarte numeroase. Tocmai de aceea este important ca si dispozitivul de deplasare sa fie adaptat nevoilor acestora.

De ce este importanta pozitia corecta in scaunul cu rotile?

Lipsa confortului este una dintre cele mai putin importante probleme cu care se pot confrunta utilizatorii de fotolii rulante, in momentul unei sederi neadecvate, acestia fiind predispusi la aparitia unor alte situatii neplacute.

De exemplu, daca scaunul rulant este folosit pentru un timp indelungat, iar pozitia pe acesta este una incorecta, exista riscul aparitie escarelor de decubit. De asemenea, durerile de spate sunt si ele unul dintre posibilele riscuri, mai ales in zona lombara si zona cervicala.

Pentru prevenire acestora se pot folosi si alte accesorii, care au rolul de a spori confortul in timpul sederii pe scaun, cum ar fi pernele ortopedice. O gama variata de astfel de accesorii si chiar de scaune rulante poate fi gasita in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

Prin urmare, confortul, dar mai ales mentinerea unei stari generale de sanatate bune, sunt principalele aspecte oferite de o pozitie corecta in scaunul rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here