Problemele dentare netratate la timp sau implicarea intr-un accident pot duce la aparitia unor afectiuni dentare ale caror simptome devin insuportabile, caz in care oamenii ar trebui sa se prezinte intr-un timp cat mai scurt la cabinetul de urgente stomatologice pentru o evaluare din partea medicului dentist si interventia rapida a acestuia.

Cei care locuiesc in Capitala au posibilitatea de a gasi mai rapid un cabinet stomatologic in care sunt oferite astfel de servicii, cei care au nevoie de servicii de urgente stomatologice in sectorul 6 pot apela la clinica Plaza Dent.

Ce tipuri de urgente stomatologice exista?

Urgentele dentare se refera la situatiile de durere acuta in care se afla un pacient. Aceasta afectiune poate fi insotita de infectie si febra. In stomatologie, urgenta este clasificata in doua grupe:

  • Urgenta dureroasa, atunci cand durerea resimtita este insuportabila si refractara la analgezice și antiinflamatoare;

  • Urgenta estetica, in cazul unui dinte rupt, a unei punti desprinse, a unui implant dentar care cade sau a unei coroane din ceramica-metal care se desprinde.

In ambele cazuri, este necesara o interventie imediata, bucurestenii putand apela la ajutorul medicilor de la PlazaDent.ro, o clinica stomatologica din sectorul 6, pentru a diminua durerea pe care o simte pacientul.

Urgente stomatologice in sectorul 6 | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice in sectorul 6

Cum se actioneaza in cazul urgentelor stomatologice?

Examinarea incepe cu o evaluare a urgentei (cum a inceput durerea, ritmul si intensitatea durerii) pentru a preveni eventualele complicatii. Dupa aceasta, medicul examineaza dintii implicati sau, daca este cazul, locatia durerii. In plus, medicul dentist va face urmatoarele:

  • Va tine cont de eventualele alergii pe care le poate avea pacientul, care trebuie sa mentioneze si lista completa a medicamentelor luate (pe baza de reteta sau automedicatie);

  • Informarea cu privire la bolile sistemice ale pacientului (diabet, HIV, insuficienta renala sau hepatica, patologii cardiovasculare etc.), precum si istoricul dentar al acestuia pentru a gasi cu usurinta cauza durerii.

De asemenea, este posibil sa fie necesare o radiografie dentara pentru a localiza mai bine dintele care urmeaza sa fie tratat si pentru a gasi cauza infectiei. Cu toate acestea, medicul dentist va trata doar afectiunea pentru care pacientul s-a prezenta la cabinet, realizand insa un plan de tratament pentru viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here