In trecut, dintii bolnavi sau dintii deteriorati erau adesea indepartati. Astazi, majoritatea acestor dinti candva „nesalvabili” pot fi salvati prin asa-numitul tratament endodontic sau de canal. Aceasta procedura poate fi efectuata de un stomatolog sau de un specialist in endodontie. Serviciile de endodontie sunt foarte importante, motiv pentru care se cauta medici cu experienta care sa le asigure. Un bun exemplu pentru cei care locuiesc in capitala este Plaza Dent, cu servicii de endodontie in sector 6.

Pentru a intelege ce presupune endodontia, este necesar ca pacientii sa se familiarizeze cu anatomia dintelui. In interiorul dintelui, sub smaltul alb si stratul dur numit dentina, se afla un tesut moale numit pulpa. Pulpa contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv si creeaza tesuturile dure din jur in timpul dezvoltarii dintelui. Aceasta se extinde de la coroana dintelui pana la varful radacinii, unde se conecteaza cu tesuturile din jurul radacinii.

Cand este nevoie de tratament de endodontie?

Endodontia este necesara atunci cand pulpa, tesutul moale din interiorul canalului radicular, devine inflamata sau infectata. Inflamatia sau infectia poate avea cauze diferite: distrugerea profunda a dintelui, proceduri stomatologice repetate pe dintele afectat sau o fisura in acesta.

In cazurile de necroza sau inflamatia ireversibila a pulpei dentare, endodontia (tratamentul radicular) este singura solutie pentru salvarea dintelui si protejarea organismului de alte complicatii. Doar un tratament de inalta calitate si precis al canalelor dintelui este capabil sa ofere longevitate.

Endodontie in sector 6 | dentist din Drumul Taberei | PlazaDent.ro

Endodontie in sector 6

Cum se salveaza un dinte afectat prin endodontie in cadrul clinicii de stomatologie Plaza Dent?

La clinica PlazaDent.ro, tratamentul de canal se efectueaza la microscop. Lucrul la microscop cu marire de 12-24 ori este o conditie obligatorie pentru endodontie, deoarece fara ea nu exista vizibilitate pentru interventii endochirurgicale precise, maximizand sansele de salvare a dintilor cu aceste boli.

Noile tehnologii si metode de tratament folosite in clinica Plaza Dent fac posibila efectuarea unui tratament endodontic precis. Orice persoana care are nevoie de astfel de servicii, se poate programa la un dentist din Drumul Taberei, in cadrul acestei clinici.

Dintii naturali sunt implanturile perfecte si cel mai scump tratament endodontic este o solutie mult mai ieftina si mai buna decat un implant. Fiecare dinte salvat de la extractie merita efortul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here