Radiatorul unui autoturism distribuie in mod activ caldura care se acumuleaza in sistemul de racire. Pe masura ce lichidul de racire trece prin radiator, acesta lasa in urma diverse deseuri care pot provoca diverse blocaje. Cand se intampla acest lucru, abilitatile de racire ale radiatorului scad drastic.

Atunci cand o componenta nu functioneaza corect, alte parti din intregul sistem de racire prezinta, de asemenea, riscul de defectare. Cele trei componente care inceteaza sa functioneze dupa ce radiatorul se strica sunt: termostatul, pompa de apa si aeroterma. Iata ce rol are fiecare dintre aceste componente si ce se intampla atunci cand ele nu functioneaza bine!

Fiecare configuratie a motorului are o temperatura de functionare ideala. Pentru a controla temperatura, termostatul este pozitionat la capatul furtunului radiatorului si regleaza fluxul de apa care trece prin sistemul de racire. Atunci cand radiatorul nu mai functioneaza corect, se pune prea multa presiune pe termostat, iar acesta nu mai este capabil sa functioneze corect. Cand termostatul nu functioneaza, robinetul din interior se blocheaza, deci sistemul se va supraincalzi. Mai exista si situatia in care motorul nu va atinge niciodata temperatura de functionare daca termostatul este stricat.

Pompa de apa foloseste un rotor pentru a circula continuu lichidul de racire prin sistem. La majoritatea motoarelor, rotorul este realizat din plastic. Drept urmare, orice contaminanti sau resturi dure care vin din radiator pot provoca deteriorarea acestei componente. Daca radiatorul nu mai raceste lichidul inainte de a trece prin rotor, temperaturile ridicate ar putea deteriora piesele din plastic. In cele din urma, acestea se vor rupe, ceea ce va duce la functionare necorespunzatoare.

Service auto autorizat | service auto in Bucuresti | NordGarage.ro

service auto autorizat

Aeroterma seamana foarte mult cu un radiator in miniatura. De fapt, aceasta are o retea similara de tuburi de calibru mic, care functioneaza pentru a produce aer cald pentru sistemul de incalzire. Atunci cand radiatorul se defecteaza determinand supraincalzirea motorului, presiunea si temperaturile excesive determina si defectarea aerotermei.

Daca aveti probleme cu radiatorul si implicit cu piesele din care acesta este compus, ar fi bine sa apelati la niste specialisti pentru un diagnostic si o interventie corecta. La Nord Garage, service auto in Bucuresti, puteti avea parte de asemenea servicii. Fiind un service auto autorizat, este mereu aglomerat, asa ca merita sa accesati https://www.nordgarage.ro pentru a face o programare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here