Pentru a avea dintii foarte sanatosi si un zambet cat mai frumos, este foarte important ca fiecare persoana sa aiba grija de propria igiena dentara. In aceasta rutina de intretinere a dintilor intra si pasta de dinti, iar specialistii de la clinica stomatologica sector 2, ofera o serie de sfaturi utile care sa ajute in alegerea celor mai bune produse.

Sfaturi utile de la clinica stomatologica sector 2 pentru alegerea pastei de dinti

Fiecare tip de pasta de dinti existent are mai multe obiective iar specialistii de la https://cabinetstomatologicsector2.ro prezinta cele mai importante criterii de alegere a produsul potrivit. Pasta de dinti trebuie sa ofere protectie contra cariilor. O componenta foarte importanta care trebuie sa se gaseasca in pasta de dinti este fluorul. Acest fluor are rolul de a intari smaltul dentar si de a proteja dantura contra acizilor care au fost produsi de placa dentara. Una dintre cele mai bune variante de protectie este oferita de pasta de dinti cu 1000 ppm de fluor. Concentratia de fluor difera in functie de produs.

Pasta de dinti trebuie sa poata proteja parodontiul

Pasta de dinti cu proprietatea de a proteja parodontiul este cea care are agenti cum ar fi citratul de zinc sau bicarbonatul, cele doua ajutand la controlul depunerilor de tartru. Pacientii care au probleme cu gingivita au nevoie de pasta de dinti speciala pentru a reface sanatatea gingiilor. Pasta poate sa contina si substante antiinflamatoare, antimicrobiene sau chiar uleiuri volatile si extracte de plante. Unele paste au microparticule din argint.

Clinica stomatologica sector 2 | Cabinetstomatologicsector2.ro

clinica stomatologica sector 2

Pasta de dinti ar trebui sa protejeze foarte bine smaltul

In momentul in care smaltul dentar este slabit este predispus si la aparitia decolorarii petelor si dintilor. Smaltul poate fi fortificat cu usurinta utilizand o pasta de dinti care are efect de mineralizare sau remineralizare.

Agentii abrazivi

In afara de fluor, agentii abrazivi sunt unele dintre cele mai importante componente ale pastei de dinti eficiente. Studiile au aratat ca agentii de abraziune au rolul de a reduce cu aproximativ 50 de procente timpul necesar pentru a indeparta placa bacteriana. Cu ajutorul actiunii lor, acesti agenti abrazivi pot sa indeparteze petele aflate pe suprafata danturii, resturile de alimente care se pot lipi de dinti si pot determina aparitia problemelor si care pot duce la aparitia petelor pe dinti. Unul dintre cel mai des utilizati agenti abrazivi sunt carbonatul de calciu, la care se adauga si silicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here