Inca din secolul al XV-lea, cafeaua a fost savurata de oameni din intreaga lume. Cafeaua nu este doar o parte din dietele noastre, dar multi considera ca aceasta este un ritual, o rutina care le face bine. Indiferent daca va incepeti dimineata cu o cafea, daca o beti atunci cand va intalniti cu un prieten, daca o sorbiti la serviciu, cafeaua este licoarea care place multora.

Cultul cafelei s-a perpetuat in istorie datorita gustului sau incredibil, a aromei linistitoare si a capacitatii de a oferi acel plus de energie de care toata lumea are nevoie, deci iata motivul pentru care a devenit o parte atat de importanta a vietii moderne. Cu toate acestea, pe langa numeroasele calitati pozitive, trebuie mentionat faptul ca prea multa cafea poate avea efecte negative. In timp ce o cantitate prea mare de cafea poate ridica aciditatea din stomac sau poate creste tensiunea arteriala, culoarea intunecata a cafelei poate provoca, de asemenea, deteriorarea si patarea dintilor.

Cafeaua este o bautura inchisa la culoare, ceea ce poate provoca decolorarea vizibila a dintilor daca este consumata in mod regulat, 2-4 cani pe zi. Petele sunt cauzate de tanin, substanta care se gaseste si in ceaiuri si vin rosul. Taninul este un tip de polifenol care se descompune in apa si face ca pigmentii de culoare sa se lipeasca pe dinti.

Pe langa potentialele probleme legate de zambetul alb si stralucitor, cafeaua poate provoca, de asemenea, daune fizice sanatatii orale in timp. Fiind o bautura acida, consumata in cantitate mare, poate duce la deteriorarea smaltului dintilor. Din acest motiv, iubitorii de cafea ar trebui sa-si clateasca gura la scurt timp dupa consum pentru a indeparta macar o parte din reziduurile acide ramase pe dinti. Cea mai buna forma de preventie ramane reducerea aportului zilnic de cafea.

Clinica stomatologica din sector 3 | cabinet stomatologic in Titan | dentalcrownhealth.ro

clinica stomatologica din sector 3

Pentru controale stomatologice de rutina, dar si pentru diverse interventii dentare, puteti merge la clinica stomatologica din sector 3, Dental Crown Health. Acesta este un cabinet stomatologic in Titan, loc in care puteti avea parte de curatare profesionala a dintilor, detartraj, albire dentara, tratamente dentare si chiar implanturi. Accesati https://dentalcrownhealth.ro/ pentru programari online sau telefonice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here