Activitatea de anticariat este una foarte veche si cunoscuta in randul populatiei pentru vanzarea de carti vechi, insa o ramura de activitate a anticariatelor, care desi nu este noua, nu are aceeasi popularitate, este cea de achizitii de carti. Din acest motiv, institutiile de anticariat apeleaza la diverse metode pentru promovarea activitatii respective, in special prin intermediul anunturilor de genul „cumpar carti in regim de anticariat”.

Acestea sunt intalnite de cele mai multe ori in mediul online, deoarece internetul este instrumentul prin care informatiile ajung foarte repede la public din ce in ce mai numeros.

Care sunt etapele vanzarii prin intermediul anunturilor „cumpar carti in regim de anticariat”?

Daca multi dintre cei care se intalnesc cu astfel de anunturi trec cu usurinta peste ele, altii aleg sa le raspunda, fie din curiozitate, fie din dorinta de a scapa de volumele pe care le au in biblioteca si care nu mai prezinta interes pentru ei.

Astfel vor descoperi ca vanzarea de carti catre anticariatul CumparCarti.ro poate oferi numeroase avantaje, care pornesc inca din timpul procesului de vanzare, deoarece cumparatorul de carti este cel care se ocupa de toate procedurile.

Odata contactat anticariatul si anuntat ca exista carti de vanzare, se stabilesc conditiile in care va avea loc tranzactia, adica data, locul si ora. Mai departe, toate etapele vor fi lasate in seama echipei de la anticariat, care se va deplasa la adresa indicata de vanzator, pentru a cumpara volumele respective.

Primul pas al tranzactiei este evaluarea cartilor propuse spre vanzare, care se poate face individual – mai ales in cazul cartilor vechi si valoroase – sau in functie de cantiate – mai ales ca unele anunturi chiar precizeaza „cumpar carti la kg”.

Cumpar carti in regim de anticariat | cumpar carti la kg | CumparCarti.ro

cumpar carti in regim de anticariat

In acest fel se stabileste valoarea cartilor si suma care va fi platita pentru acestea, iar daca vanzatorul este de acord, tranzactia se poate incheia, plata fiind facuta cash, pe loc, iar cartile ridicate de la vanzator chiar in acel moment.

Prin urmare, intregul proces de vanzare-cumparare de carti este desfasurat de anticariat, care nu va solicita vanzatorilor costuri suplimentare pentru serviciile oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here