Mentinerea integritatii danturii este un obiectiv atat al oamenilor, cat si al medicilor dentisti. De aceea, stomatologii apeleaza la extractii dentare numai in situatiile in care alte tratamente au fost ineficiente, iar eliminarea dintilor cu probleme a ramas singura solutie pentru a preveni raspandirea infectiei.

O igiena dentara eficienta si respectarea vizitelor regulate la stomatolog au rol profilaxic, de a preveni aparitia unor probleme dentare grave si de a metine un zambet frumos si sanatos.

Cu toate acestea, chiar si cei care se confrunta cu probleme dentare au posibilitatea de a le fi salvati dintii de la extractii, prin intermediul tratamentelor de endodontie din sector 6, realizate in cadrul clinicii Plaza Dent.

Ce sunt tratamentele endodotice si cum pot preveni extractiile dentare?

Endodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu identificarea si tratarea afectiunilor de la nivelul partilor moi ale dintelui, adica radacina si pulpa dentara. In momentul in care pacientii resimt durerea la un dinte cariat inseamna ca infectia a ajuns pana la pulpa dintelui, situatie in care interventia medicului dentist este esentiala.

Endodontie din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

Astfel, daca pacientul se prezinta la timp la stomatolog, acesta poate elimina infectia, prin procedurile de scoatere a nervului si obturare a canalului radicular, acestea fiind proceduri specifice endodontiei.

Este dureros tratamentul endodontic?

Teama de stomatolog inca mai exista, desi evolutia tehnicii medicale a facut ca procedurile dentare sa fie mult mai eficiente si mai putin dureroase. La fel este si in cazul tratamentului endodontic realizat in cadrul clinicii stomatologice PlazaDent.ro, unde medicii dentisit au la indemana echipamente ultramoderne.

In plus, de cele mai multe ori, tratamentele endodontice sau de canal sunt unele simple, care pot fi realizate de orice medic stomatolog. In unele cazuri, aceste tratamente pot dura 1-2 ore, in timp ce in alte cazuri, 1 sau 2 sedinte. Indiferent insa de complexitate procedurii, durerile in acest caz sunt minime, mai ales ca medicii efectueaza initial anestezia, dupa care incep tratamentul de canal.

In concluzie, extractiile dentare ar trebui sa fie ultima solutie la care apeleaza medicii dentisti, mai ales ca exista o multime de tratamente care pot ajuta la salvarea dintilor cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here