Examenul de rezidentiat la medicina generala este unul dintre punctele cheie ale vietii unui viitor doctor. Examenul de rezidentiat asteapta an de an absolventii de medicina care doresc sa isi continue ascensiunea si sa isi dedice cariera unei anumite specialitati.

Pentru a absolvi acest examen, pregatirile trebuie sa inceapa din timp, dar sa fie efectuate in mod eficient. O grila de intrebari si raspunsuri online precum cele oferite pe site-ul StudyHub.ro pot reprezenta un punct de plecare excelent.

Timpul de pregatire pentru examenul de rezidentiat

Desi mereu pare ca “mai este timp”, pregatirea pentru examenul de rezidentiat trebuie sa inceapa cat mai devreme. Pentru examenul de rezidentiat la medicina dentara, spre exemplu, nu este suficienta pregatirea cu cateva saptamani sau luni inainte. La rezidentiat trebuie cunoscuta toata materia, nu doar parti din ea, iar informatiile sunt multe si dureaza timp pentru memorarea lor.

Este foarte importanta gestionarea timpului dedicat invatarii. Cateva zeci de minute pe zi nu sunt suficiente, ci studentii trebuie sa aloce cateva ore studiului si rezolvarii grilelor de intrebari.

Cum inveti pentru examenul de rezidentiat?

Unele persoane invata mai bine daca sintetizeaza in mod schematic notitele si le coloreaza, in timp ce altele se bazeaza mai mult pe memoria auditiva decat pe cea vizuala. Parcurgerea materiei este foarte importanta, mai ales pentru cei care considera ca simpla rezolvare si memorare a testelor grila este suficienta.

Rezidentiat la medicina dentara | Rezidentiat la medicina generala | StudyHub.ro

 rezidentiat la medicina generala

In plus, cei care doresc sa depaseasca cu brio examenul de rezidentiat trebuie sa se si odihneasca, nu doar sa isi dedice timpul invatarii. Somnul are rolul de a consolida informatiile memorate in ziua respectiva, de aceea cel putin 7-8 ore petrecute pe noapte dormind se vor dovedi suficiente pentru ca studiul sa fie eficient.

Alimentatia trebuie sa fie echilibrata, cu multe fructe si legume, distractia si relaxarea nu trebuie sa lipseasca din viata rezidentilor care vor sa nu dea gres la examen, iar rezolvarea testelor grila trebuie sa reprezinte o preocupare zilnica a rezidentilor care se vad pe viitor medici de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here