ERP sau sistemul ERP provine de la Enterprise Resource Planning, ceea ce se traduce in limba romana drept Planificarea Resurselor Intreprinderii sau Managementul Resurselor Companiei. Acesta reprezinta un software utilizat pentru gestionarea activitatilor precum contabilitate, gestiune, productie, aprovizionare. Toate informatiile dintr-o organizatie sunt integrate pe o platforma unica, iar obiectivul ERP este sa asigure accesul transparent la informatiile utile in desfasurarea activitatii din cadrul unei organizatii.

Sistemul ERP genereaza o mai mare eficienta si optimizeaza procesele

Prin solutii ERP, o organizatie/companie isi poate eficientiza si imbunatati procesul de distributie. Prin integrarea informatiilor din toate domeniile unei afaceri (planificarea produselor, dezvoltare, resurse umane, proces de productie, contabilitate, salarizare etc.) intr-un sistem complet al intreprinderii, aceste sisteme permit partajarea datelor in departamente diferite in timp real pentru a eficientiza procesele si pentru a automatiza sarcinile obisnuite. Acest sistem vizeaza gestionarea resurselor unei organizatii.

Aceste software-uri ajuta la planificarea eficienta a activitatii, deoarece genereaza rapoarte detaliate care evidentiaza capacitatea de lucru din prezent in comparatie cu cea maxima, elaboreaza rapoarte privitoare la istoricul activitatii si semnaleaza perioadele de varf si cele in care activitatea este la un nivel redus.

Sistemele ERP sunt o investitie care merita, deoarece dezvaluie oportunitati pentru generarea de venituri si semnaleaza eventualele probleme din cadrul proceselor interne complexe. Un ERP ofera functionalitate si eficienta pentru procesele de afaceri prin simplificarea lor intr-o singura baza de date. De asemenea, acesta semnaleaza probleme care daca ar fi detectate prea tarziu, ar genera cheltuieli considerabile.

Sistem ERP | solutii ERP | AttoSoft.ro

sistem ERP

Un sistem ERP calitativ inglobeaza procesele de productie si distributie desfasurate intr-o organizatie/companie, simplifica si optimizeaza fluxul de date. Acest sistem informatic a fost conceput pentru a sustine functionarea unei companii si in ultima perioada este tot mai cautat, atat de intreprinderile mici cat si de cele mijlocii. Alegerea acestuia trebuie facuta cu grija si necesita mai mult decat verificarea specificatiilor tehnice ale sistemului.

Pe piata specializata se regasesc sisteme ERP care se adreseaza tuturor domeniilor de activitate. De exemplu, AttoSoft.ro realizeaza solutii software ERP, care integreaza datele dintr-o companie intr-un sistem centralizat unic, stimuland astfel comunicarea imediata si schimbul de informatii intre departamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here