Autoturismele moderne dotate cu un sistem de climatizare si de aer conditionat au nevoie mai devreme sau mai tarziu de incarcari cu freon auto. Pentru conducatorii auto care nu cunosc importanta acestui serviciu, este important ca ei sa stie ca freonul este un compus chimic ce se vaporizeaza la temperaturi foarte mici, mult mai mici decat cele din incinta ce urmeaza sa fie racita, cu o temperatura de fierbere si de vaporizare mai mica.

Freonul se consuma din instalatia de aer conditionat a masinii, de aceea conducatorii auto trebuie sa se prezinte la un service auto multimarca pentru a rezolva aceasta problema.

Semne pe care masina le da proprietarilor ca are nevoie de incarcare cu freon

Conducatorii auto pot observa foarte usor atunci cand sistemul de aer conditionat ramane fara freon. In primul rand, aerul conditionat nu mai functioneaza corect si nu mai raceste la fel de bine ca la inceput. Cantitatea de freon din instalatie scade transferul de aer din interior sau din exterior din cauza prafului si depunerii de microorganisme pe filtru.

Racirea incorecta este principalul semn ca exista o problema cu cantitatea de freon prezenta in aparatul de aer conditionat. De asemenea, pot exista scurgeri vizibile in masina, sub forma unei grasimi subtiri in stare lichida in jurul compresorului.

Incarcari cu freon auto | Service auto multimarca | NordGarage.ro

incarcari cu freon auto

Un alt semn ca masina are nevoie de incarcare cu freon auto este acela ca ambreiajul electromagnetic nu cupleaza, ceea ce inseamna ca nu se realizeaza legatura intre motor si compresor atunci cand vehiculul este pornit.

Nu in ultimul rand, gheata formata pe compresor este un alt semn al scrugerilor de freon auto. Gheata in instalatia de aer conditionat a masinii este cauzata de umiditatea introdusa in sistem.

Cauze comune ale necesitatii serviciilor de incarcare freon auto

Conform specialistilor https://www.nordgarage.ro, una din cele mai comune cauze pentru care este nevoie de incarcare cu freon auto este reprezentata de fisuri si strapungerea mecanica a instalatiei frigorifice, dar si de durata foarte mare scursa intre incarcarile de freon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here