Fibra optica este una dintre cele mai eficiente solutii in telecomunicatii. Un cablu de fibra optica este format din fire foarte subtiri din plastic sau din sticla, cunoscute sub numele de fibre optice. Un singur cablu poate avea cateva sute de fire, fiecare fiind de zeci de ori mai subtire decat un fir de par uman, capabil de a transporta pana la 25000 de apeluri telefonice. Asadar, un cablu de fibra optica poate suporta milioane de apeluri, transferand informatiile intre doua locuri, folosind tehnologia optica pe baza de lumina.

Modul de functionare al fibrei optice este simplu, fiind compusa din trei elemente de baza, anume: miezul, stratul protector si invelisul, iar transmisia luminii din interiorul fibrei realizandu-se pe baza fenomenului de reflexie interna totala. In oferta magazinului online https://smd-plus.ro intra inclusiv media converter fibra optica de cea mai buna calitate pentru comunicare eficienta.

Caracteristici fibra optica si importanta pentru telecomunicatii

Semnalele digitale sunt codificate in impulsuri de lumina analogice si cele mai multe fibre functioneaza in duplex. O fibra este folosita pentru a transmite, in timp ce cealalta este folosita pentru a primi. Sunt doua tipuri principale de fibra optica: cabluri single mode si multimode. Utilizarile fibrei optice includ in primul rand retelele de calculatoare. Cablurile reprezinta principala cale de a transporta informatiile pe distante mai lungi, avand avantaje foarte mari comparativ cu cablurile vechi de cupru.

In primul rand, prin cablurile de fibra optica informatia circula de 10 ori mai mult ca inainte de a avea nevoie de amplificare, fara interferente electromagnetice, si au o latime de banda mai mare, ceea ce inseamna ca pot transporta mult mai multe date decat cablurile de cupru cu acelasi diametru. Cablurile de fibra optica ocupa peste 99% din distanta totala parcursa de internet si transporta peste 99% din traficul comunicatiilor internationale.

Cablu de fibra optica | media converter fibra optica | smd-plus.ro

cablu de fibra optica

Mai mult decat atat, cablurile de fibra optica sunt ideale pentru emisiile de radio si televiziune, avand mult mai putine interferente, un semnal mai bun si calatorind pe distante mai lungi. Nu in ultimul rand, fibra optica este ideala in medicina, in mod specific in gadgeturile medicale ce ajuta medicii sa investigheze interiorul corpului uman fara operatii extensive ce necesita o incizie mare. Inserarea unor cabluri de fibra optica subtiri cat firul de par in corpul unui pacient reprezinta una dintre cele mai noi si mai des utilizate inovatii in domeniul medicinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here