Problemele la sistemul de suspensie reprezinta de cele mai multe ori motive pentru a chema specialistii in tractari auto, de catre soferii incepatori sau cei care nu au suficiente cunostinte in domeniul mecanicii auto si intretinerii autoturismelor. De aceea, sa se depisteze din timp problemele de la sistemul de suspensie al masinii este foarte important inclusiv pentru a evita accidentele pe sosele si evenimentele neplacute.

Cum poate fi verificat sistemul de suspensie pentru a evita necesitatea serviciilor de tractari auto

Rolul sistemului de suspensie este, pe langa confortul la rulare asigurat de amortizarea socurilor preluate din carosabil, tinuta de drum a masinii si siguranta la rulare. Amortizoarele uzate pot sa cauzeze pierderea controlului in curbe sau in conditiile unui vant puternic. Practic, s-a constatat ca acvaplanarea cauzata de functionarea necorespunzatoare a sistemului de suspensie poate sa duca la evenimente neplacute in trafic, care sa determine solicitarea serviciilor de tractari auto non stop. Acesta este unul dintre motivele pentru care, sistemul de suspensie trebuie verificat in mod constant.

Cum se poate preintampina o astfel de situatie?

Un prim sfat dat de specialisti este ca dupa un rulaj de 60000 de kilomeri sa fie inlocuite amortizoarele, deoarece, cu cat uzura este mai avansata, cu atat performantele acestora scad.

De asemenea, este important de avut in vedere faptul ca durata de viata a amortizoarelor este influentata de conditiile de rulare, astfel ca daca masina este utilizata in orase in care carosabilul este plin de gropi, amortizoarele necesita schimbarea mai frecventa.

In vederea evaluarii corecte a starii de functionare a sistemului de suspensie se recomanda apasarea caroseriei in mod periodic in zona amortizoarelor. Daca masina se inclina prea mult intr-o parte si alta, atunci amortizorul sau arcul este slabit. De astfel, zgomotele puternice in mers si socurile la rularea pe suprafete neregulate sunt alte indicii ale unui sistem de suspensie defect.

Tractari auto | tractari auto non stop | AloTractari.ro

tractari auto

In cazul in care, in urma unui control vizual al sistemului de suspensie este sesizata o diferenta cu privire la inaltimea vehiculului, diagnosticul este evident.

Desi nu este de dorit, in cazurile cu probleme legate de suspensie, contactarea unei firme de tractari va fi iminenta. In aceasta idee, AloTractari.ro le raspunde celor aflati in impas 24/7, reusind sa asigure servicii rapide si de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here