Exista numeroase semne si simptome specifice infectiilor dentare, insa acestea pot fi usor confundate cu o simpla inflamare gingivala, iar prezenta intr-o stomatologie, precum Elveto Dent, clinica stomatologica din sector 2, este adesea amanata. Ignorarea simptomelor unei infectii dentare determina chiar pierderea dintilor. Desi simptomele sunt complexe si pot fi usor confundate, exista unele semne specifice infectiilor dentare, iar o igiena corecta si monitorizarea atenta a sanatatii dentare in permanenta reprezinta o modalitate de prevenire a aparitiei complicatiilor la nivelul sanatatii orale.

Cauzele infectiilor dentare cu care se prezinta pacientii Elveto Dent, clinica stomatologica din sector 2

Infectiile dentare au mai multe cauze, printre care:

  • Cariile netratate – cariile avansate, care nu sunt tratate o perioada lunga de timp si ajung sa erodeze dintele pana ajung la nerv reprezinta mediul propice pentru o infectie dentara;

  • Traumatisme externe – loviturile, fracturile si cazaturile reprezinta principalele cauze pentru inflamatii si abcese la nivelul dintilor sau gingiilor si favorizeaza aparitia infectiilor dentare;

  • Plombele adanci se afla destul de aproape de nerv si sunt predispuse la infectii, mai ales daca sunt folosite zilnic pentru masticatie si se pune presiune mare.

Simptome specifice ale infectiilor dentare

Exista atat simptome evidente si deranjante, cat si simptome mai putin vizibile ce nu pot fi trecute cu vederea si care ii trimite pe pacienti direct la dentist unde se pot programa atat telefonic, cat si online pe site-ul Elveto-Dent.ro. Infectiile dentare se pot confunda cu inflamatii ale gingiei, de aceea pacientii nu sunt speriati si nu se grabesc sa ajunga in cabinetul medicilor specialisti.

Printre cele mai des intalnite simptome ale infectiilor dentare se numara:

  • inflamarea si inrosirea gingiei;

  • punga de puroi la nivelul gingiei;

  • dureri la deschiderea gurii, la vorbire si masticatie sau la igienizarea dintilor;

  • spasme musculare periodice in zona maxilarului;

  • dureri de dinti ce pot migra spre zona urechilor;

  • accentuarea durerii care va migra spre obraji, gat sau nodulii limfatici.

Implant dentar in Bucuresti | clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Tratarea infectiei dentare

Infectia dentara necesita tratament specializat astfel incat dintele sa nu fie lezat. Daca infectia a patruns adanc in pulpa dintelui, atunci medicul va decide daca dintele trebuie extras si drenata infectia, iar dupa ce zona este vindecata, se pot incepe procedurile pentru inserarea unui implant dentar in Bucuresti, la Elveto Dent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here