Grupul Alphabet a anunţat, luni, că închide reţeaua de socializare Google+, după ce conturile a 500.000 de utilizatori au fost afectate de un bug care ar fi putut expune datele acestora unor dezvoltatori externi, informează Reuters.

Surse citate de cotidianul The Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare online Google+ şi nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

Incidentul, prin care datele personale ale deţinătorilor de conturi pe respectivă platformă au rămas neprotejate, s-a produs acum trei ani. Deşi a fost depistată şi remediată în luna martie a acestui an, breşa a fost ţinută sub tăcere de gigantul american, încălcând astfel reglementările Uniunii Europene, care obligau că informaţia să fie raportată autorităţilor de supraveghere în termen de 72 de ore.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

Google intenţionează să închidă versiunea generală a reţelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menţine platforma G Suite, destinată clienţilor companiilor.

După anunţ, acţiunile corporaţiei Alphabet, care deţine Google, au scăzut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here