De la bucătari renumiți până la oamenii simplii, localnicii prepară sos din chicatanas cu usturoi, care se servește de obicei alături de o tortilla. Textura sosului nu este una cremoasă, iar gustul este unul complex, asemănător brânze afumate. În fiecare primăvară, rezidenții statului mexical Oaxaca așteaptă venirea unor furnici zburătoare, care au devenit o delicatesă în restaurantele din zonă.

E ca o ploaie de furnici. Ele cad din cer și le poți prinde pentru a le găti”, afirmă un localnic.

Furnicile, denumite „chicatanas”, își părăsesc cuibul primăvara și acoperă cerul, mai ales în diminețile de primăvară.

Insectele maro-roșiatice au un corp gros și aripi mari transparente.

Dis de dimineață, mulți locuitori din statul Oaxaca se grăbesc să prindă din furnicile zburătoare. „Nu sunt greu de prins. Ele zboară încet și cad pe pământ”, explică un profesor care locuiește în statul mexican.

În Mexic, consumul de insecte este un obicei comun, iar sărăcia joacă un rol important în comunitățile care aleg să mănânce furnicile zburătoare. Ele sunt o opțiune bună pentru localnici datorită conținutului mare proteine și a gustului bun.

Deși inițial chicatanas era consumate din cauza sărăciei, acum ele au devenit o delicatesă locală, fiind servite în cele mai scumpe restaurante din Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here