Un eveniment bizar petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, cunoscut sub denumirea de „incidentul Roswell”, fascinează încă o lume întreagă. Taberele sunt clare: scepticii sunt convinși că nu era vorba de OZN, iar ufologii alături de conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba despre prăbușirea unui OZN.  Un martor care a putut atinge resturile „extraterestre” a povestit cum a trăit renumitul incident.

În 1947, o lumină puternică pe cerul orașului Roswell a atras atenția localnicilor. Membri ai armatei americane s-au deplasat la fața locului și au găsit, în deșertul din New Mexico, resturile a ceea ce urma să fie primul și singurul OZN recunoscut de o autoritate în domeniu.

Jesse Marcel Jr. avea 11 ani când tatăl său a adus acasă materialele găsite în deșert. „Resturile era asemănătoare cu niște folii, precum foițele de aluminiu”. Ele erau însemnate cu niște simboluri stranii: „Am crezut inițial că sunt hieroglife egiptene, dar mai degrabă semănau cu figuri geometrice: triunghiuri, cercuri, pătrate, puncte și aveau o culoare mov”, a adăugat bărbatul.

Bucățile de metal erau ca niște „metale cu memorie”, dacă le loveai, nu își schimbau forma, cum ar fi normal, ci reveneau la forma inițial, povestește Jesse Marcel Jr.

Armata americană a recunoscut oficial că este vorba de un obiect zburător neidentificat, numai pentru ca la câteva zile să-și schimbe verdictul și să anunțe că era de fapt un balon meteorologic prăbușit, și nu un OZN.

Jesse Marcel Jr. își amintește cum tatălui său „i s-a ordonat să nu vorbească despre asta, să păstreze un secret”, lucru care s-a și întâmpla. Până în 1978. Atunci tatăl povestitorului a vorbit deschis deschis despre incidentul Roswell. „Aveam acea bucată de metal în mână și se simțea de parcă nu aveam nimic în mână, nu era mai groasă ca o folie de la pachetul de țigări, nu puteai să o îndoi, nu puteai să o arzi, nu era ceva de pe Pămâtul asta, nu avea cum să fie”, a declarat Jesse Marcel Sr.

Jesse Marcel Jr. precizează că tatăl său nu avea obiceiul să exagereze și că nu este afectat de părerea scepticilor pentru că „știe ce a văzut”. La patru ani după interviu, bărbatul a murit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here