Cititorii care obisnuiesc sa cumpere cartile de tip Science Fiction sunt invitati sa tina cont de acele recomandari de carti care apartin acestui gen literar, carti menite sa aduca relaxarea, evadarea din cotidian dupa o zi lunga petrecuta la birou sau intr-un week-end ploios. Cartile SF reprezinta o alternativa foarte buna la jocurile video sau la filmele care ruleaza la televizor.

Recomandari de carti SF care pun la incercare imaginatia, emotiile si creativitatea cititorilor

Cele mai bune carti recomandate din domeniul SF sunt cele in care se constientizeaza problemele societatii moderne, prin exagerarea lor in universuri fictionale care determina cititorii sa se gandeasca “ce s-ar intampla daca..”. Multe din povestirile din cartile celebre par sa se adevereasca din ce in ce mai mult in societatea moderna actuala.

Cei mai multi dintre cititorii SF sunt captivati de ideile si de lumile prezentate in cartle SF care le pun imaginatia la incercare, dar si de povestile menite sa ii sperie mai mult sau mai putin si sa isi insuseasca povestile acestui gen literal.

De asemenea, un alt argument pentru a citi carti din domeniul SF, mai ales la varste fragede este acela ca le modeleaza personalitatea si le indica o cale de urmat in cariera, spre exemplu ingineri sau oameni de stiinta si ii face sa isi puna intrebari si sa isi hraneasca curiozitatea.

In topul celor mai bune carti SF sunt incluse:

  • Seria Fundatia scrisa de Isaac Asimov, recomandata de blog.printrecarti.ro. Din aceasta serie fac parte doar 3 carti, insa a fost extinsa ulterior pentru ca cititorii sa se bucure si de o ecranizare de succes, in filmul I, Robot.

Carti recomandate | Recomandari de carti | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • Seria Dune, scrisa de Frank Herbert, a carei poveste are loc in urma cu cateva mii de ani in mijlocul unei civilizatii capabila sa prezica viitorul pe o scara larga in functie de actiunile curente ale maselor. Aceste povesti au loc pe o planeta unde viermii gigantici pandesc la fiecare pas si care sustin adrenalina.

  • Seria Odiseea Spatiala scrisa de Arthur C. Clarke este recomandata pentru cititorii pasionati de SF, in care este povestita descoperirea unui obiect misterios pe luna pus de o civilizatie extraterestra cu scopul de a-i alerta in clipa in care oamenii vor pasi pentru prima oara in spatiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here