Dupa interventia de eliminare a hemoroizilor, multi medici recomanda sa fie utilizata o perna de hemoroizi, astfel incat sa se reduca disconfortul in pozitia sezut, dar si durerile.

Interventia chirurgicala, care poarta denumirea de hemoroidectomie, este singura varianta in cazul hemoroizilor mari, care provoaca sangerari. Din pacate, dupa operatie pot aparea in unele cazuri hemoroizii secundari, de aceea este indicata respectarea stricta a recomandarilor medicale.

Repausul la pat este obligatoriu dupa interventie, se recomanda chiar si o perioada de doua saptamani. Dupa acest timp, se pot face exercitii fizice usoare pentru imbunatatirea starii pacientului, dar si pentru prevenirea complicatiilor trombolitice.

De asemenea, importanta dietei este esentiala si dupa interventie. Medicul va indica in fiecare caz, in functie de starea pacientului si de situatia acestuia, alimentele potrivite.

Cum ajuta o perna pentru hemoroizi

Perna pentru hemoroizi este o necesitate in cazul durerilor din pozitia sezut. Se poate utiliza zilnic, atat acasa, cat si la birou sau in masina. Pe Ortosan.ro se pot gasi mai multe tipuri, inclusiv acea perna pentru sezut cu gel, atat de utila pentru calmare si o senzatie de bine.

Aceste perne sunt recomandate atat dupa interventiile chirurgicale, dar si in preventie. Astfel ca pot fi folosite si in cazurile usoare de hemoroizi si fisuri anale, dar si in epiziotonomii sau in durerile de spate din zona sacrala coccigiana.

Perna de hemoroizi | perna pentru sezut cu gel | Ortosan.ro

perna de hemoroizi

Designul acesteia consta dintr-o perna obisnuita cu o zona goala (gaura) in mijloc. Cu ajutorul acestei gauri, presiunea este distribuita uniform peste aparatul osos pelvian, excluzandu-se incarcatura din zona rectala. Astfel, vasele inflamate sunt mai putin solicitate, iar circulatia sangelui nu va avea de suferit. Totul se va reflecta intr-o buna gestionare a bolii, care nu va mai avansa.

Recuperarea postoperatorie cu ajutorul acestor perne este eficienta, combinata cu tratamentul principal prescris de doctor. Acestea vor fi de folos si in eliminarea nodurilor inflamate.

Pe piata exista mai multe modele de astfel de perne, din diferite materiale: spuma, burete sau gonflabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here