Parodontita poate fi oprita daca este observata si tratata din timp. La Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti, ajung persoane care beneficiaza de tratamentele optime pentru aceasta boala dentara. Pentru cei care au parodontita, vizitele periodice la medicul dentist sunt esentiale pentru ca acestia sa se asigure ca boala nu avanseaza.

Intr-un astfel de context, pe langa tratamente stomatologice, se recomanda schimbarea obiceiurilor de igiena dentara. De asemenea, pacientii trebuie sa colaboreze pe deplin cu dentistii si sa le respecte recomandarile, pentru un rezultat pozitiv. Perspectiva pe termen lung depinde de propriile eforturi de igiena orala si de evaluarea continua a medicului dentist.

Daca nu este tratata, parodontita poate duce in cele din urma la pierderea dintilor. De asemenea, poate creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si alte probleme de sanatate. Mai multe detalii despre aceasta afectiune sunt oferite pe site-ul PlazaDent.ro, clinica stomatologica din Bucuresti.

Tratamente stomatologice eficiente pentru parodontita

Scopul principal al tratamentului este de a curata bacteriile din „buzunarele” din jurul dintilor si de a preveni distrugerea ulterioara a osului si a tesuturilor. O igiena orala buna trebuie urmata zilnic, chiar daca dintii si gingiile sunt sanatoase, pentru a preveni infectia. Ingrijirea dentara adecvata implica spalarea dintilor cel putin de doua ori pe zi si folosirea atei dentare o data pe zi. Daca exista suficient spatiu intre dinti, se recomanda si periaj interdental. Parodontita este o boala inflamatorie cronica sau de lunga durata. Daca nu se mentine o igiena orala buna, aceasta va reaparea.

Tratamente stomatologice | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Cei care sufera de parodontita este foarte important sa mearga la medicul dentist pentru a indeparta placa dentara de pe suprafata dentara. Un medic stomatolog va reusi sa curete sub linia gingiei. Acest lucru se poate face folosind un aparat cu ultrasunete care sparge placa dentara. In functie de cat de multa placa exista, tratamentul poate necesita una sau doua vizite la medic. Curatarea este recomandata in mod normal de doua ori pe an si, eventual, mai des, in functie de cat de multa placa se acumuleaza.

Daca igiena orala buna si tratamentele non-chirurgicale nu sunt eficiente, poate fi necesara interventia chirurgicala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here